Доста тривиална тема за повечето от пишещите, но и на мен ми дойде до главата да правя кухнята, наредих я хубаво и дойде ред на тока. Огледах кое как ще се мести, за мой късмет плота и фурната ще си излязат на място и докато се чудех кой кабел какъв е се сетих че имам чертеж на ел схемата погледнах го и изникнаха повече въпроси.
В долната част до асансьора съм сложил мивка и съдомиялна (контактите са на 1,30м), кухненският плот е на обозначеното място. На дясната стена почват шкафове а в горният край хладилник и микровълнова. Контактите там са на 30 см. Идеята ми беше да захраня хладилника и контакта от горният краен контакт на схемата, какво иде да каже това обозначение 250/5? Може би че идеята не е добра? На тази стена мисля да преместя един от трите, (броя и този долу на R-а) на ниво 1,30м за да има ток и на плота.
По забележка е описано че кабелите са по 2,5 мм2, усиленият е 4мм2. Какво точно е това 250/5, направи ми впечатление и че в детската стая всички контакти са обозначени с 250/7?
По забележка е описано че кабелите са по 2,5 мм2, усиленият е 4мм2. Какво точно е това 250/5, направи ми впечатление и че в детската стая всички контакти са обозначени с 250/7?