Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
estario - специалист
Здравейте,
Искам да пусна на една тераса 220 волта. Не мога да пробивам дупки в стената и в дограмата, защото мястото е под наем. На балкона има външно тяло на климатик. Отворих страничния капак и видях 4 кабела - червена(фаза), синя(нула), зелена (земя) и черна, която не знам за какво е. С мултцет видях, че на червената и синята има 220 волта при работа на климатика. Не смея да меря друго без да знам какво е.
Дали има вариант дори при изключен климатик да взема захранване, без да преча по никакъв начин на работата му. Надявам се черната жица да е постоянно под напрежение. Ще включвам ЛЕД осветление 100 вата и 20 ватова помпа за фонтан.
todortv - майстор
Не!
Намери начин да пуснеш кабел, покрай дограмата....
8180 - майстор
Между вътрешното и външното тяло има дупка - вероятно може да преминеш там. Възможно е да е скрито зад вътрешното. Край или във вътрешното има "чисти" 220~.
estario - специалист
Да. Звучи разумно да потърся дупката, но кабелите и тръбите са заложени и върху тях е измазано. Няма никакво пространство, през което да може да се мине. Ще мисля и други варианти.
hidrazin - майстор
estario написа:
...Ще мисля и други варианти.
Успех!
:partyman:
FM STEREO - специалист
Да викнем Пиже да те светне :-D
miroton - майстор
Има лед лампички с батерии
fox_vt - майстор
Няма абсолютно никакъв проблем да си пуснеш кабел от външното тяло но има едно условие-трябва захранването на климатика да е във външното тяло,тъй като има климатици които имат захранване във вътрешното и от там пускат към външното.Последните са по редки и са общо взето стари модели сега захранващата платка обикновенно е във външното тяло а управляващата във вътрешното.
За съжаление щом имаш само четири жила до външното тяло то това е само комуникационния кабел и си изтеглил късата клечка-т.е няма как да стане да вземеш ток от външното тяло.
Ако бях на твое място бих дупнал една 5-6мм дупка във стената до дограмата,пускаш кабел и ако ще се изнасяш запушваш дупката и си готов.

Тема "Вземане на захранване от външно тяло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: