Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, не знам дали пиша на правилното място, но останах с впечатление, че тук има хора, които разбират от електромагнитни излъчватели.
Извиках фирма Profisec, която да замери електромагнитните полета в апартамента, в който живеем със жена ми от септември месец. Причината е цялостен дискомфорт ( главоболие, проблеми с очите и съня са най чести), който в последствие свързах със намираща се в близост GSM клетка. Клетката е разположена на 68 м от апартамента и е на височина един етаж над нас. Измерванията отчетоха 7.5 и 9,9 микровата на квадратен сантиметър като имаше моментни пикове, които стигаха до 15 микровата на квадратен сантиметър,което е дори над допустимата стойност за ЕМП от наредба 9. Пуснах жалба в
Столична Регионална Инспекция, но нямам отговор от там. Ако някой е имал подобен проблем всякакви съвети и мнения относно разрешаването са добре дошли.

Пускам и малко инфо за техниката с която е замервано.
Измерването бе извършено с уред TM-195 _ 3 - Axis RF Field Strength Meter, производство на компанията TENMARS и работещ в диапазона 50 MHz -3500 MHz.
С цел определяне източниците на лъчение, бяха извършени допълнителни измервания със спектрален анализатор AARONIA HF 60105 и MCS Real-Time Spectrum Analyzer Software версия 2.1.3, производство на компания AARONIA- Германия.Получени бяха следните резултати: В северозападна посока от центъра на помещенията се регистрира излъчване, като максимумът му е на честота 944,360 MHz илюстрован по-долу, в различни дименсии. (ако някой се интересува мога да кача и графиките)
Допълнително изследване бе извършено и със спектрален анализатор ST-031M – Piranha, Software версия 1.3.1, производство Русия. Резултатите са аналитични с горните, като в допълнение могат да се видят и регистрираните „разсейки“ от предавателя (ако някой се интересува мога да кача и графиките)
Въпреки че TENMARS TM 195 не е лабораторен уред, допустимата грешка при него е много под 5%
Последна промяна от Forryy на ср ное 23, 2016 9:16 pm, променено общо 2 пъти.
FM STEREO - специалист
Викай КРС да замерят,само те могат да спрат клетката.
Благодаря FM STEREO! Пуснах и там жалба. Ще ви държа в течение.
Говорих с КPC по телефона за да съм сигурен, че са получили жалбата ...жената отстреща ми каза, че няма да стане бързо...да звънна след 10-15 дни да видя докаде са стигнали и евентуално може да ми прехвърлят случая на РИОКОЗ, където вече съм пуснал също...нямам думи...
petromaniq - специалист
Време е тези техни "клетки" да се изнесат извън населени места, ама как ще тълкуваш понятието, че клетъчния ти телефон се намира на сантиметри от главния ти мозък... или ще се закълнеш тук, че не ползваш? Иди на лекар - не си само ти, на който над главата са монтирали ретранслатор. Другото е че тогава трябва да се вдигат мощностите/ дори импулсни влиянието ще е по яко. Повредата може да се окаже в "твоят телевизор". :-D
Ползвам ГСМ, но не бих говорил повече от 3-4 мин. с долепен до главата. И в книжките на немалко апарати си го пише. Вълната е много къса. Относно това...дали извън населени или в населени- ЕМ замърсяване ще има. Дори да са извън те пак носят сигнала към града и тогава ще е дори по силен. И двата варианта са възможни , стига да са реализирани като хората...дистанция!! Тази ако беше на 300м от нас, нямаше да водим този разговор.
zdravcho - специалист
Forryy написа:
Дори да са извън те пак носят сигнала към града и тогава ще е дори по силен.
Абе аз знам, че колкото повече се отдалечаваш от антената, толкова повече пада напрегнатостта на полето, друг е въпроса дали оператора, чиято е клетката не е завишил леко мощността. А вълната колко да е къса - на 1GHz е около 30см, на 2,4GHz e 12,5см. GSM-ите имат един показател SAR (Specific Absorption Rate) „специфична погълната мощност” или „специфична погълната енергия за единица
време”, ама не вярвам някой да я взема под внимание като си избира телефон.
Forryy написа:
Тази ако беше на 300м от нас, нямаше да водим този разговор.
тогава щеше да е на 50м от някой друг...
Ти вземи прегледай Wi-Fi излъчването около вас - и с тях стана пренаселено, а току виж и някой малоумник си е сложил рутер да лъчи на половин-един ват. Ма пак трябва мерене. Интересно КРС какво ще направят, щото с радиата нищо не правят...
Antonii - майстор
И аз да споделя понеже ваднъж участвах в едно такова замерване като свидител.
Измерването се правеше от комисията по далекосъобщенията тогава - сега незнам как се казва.
И резултата беше, че в района на клетката неможеше да се стои повече от 30мин без въздействие върху здравето.
За стойности на параметрите нищо немога да кажа какви бяха и беше преди 15тина години.
Но спокойно може да се видят в нормативните документи и да се прецени допустими ли са или не.
Стойностите в случая са измерени със спектрален анализатор, който казва на какво разстояние в каква посока с каква мощност и на каква честота работи антената. Рутер нямаме вкъщи...рутер най вероятно има чак на първия етаж.Ние сме на 4. В Съседтсво също няма никой.
FM STEREO - специалист
Абе човече бегай на доктор и не се занимавай с глупости :partyman:

Тема "Силно ЕМП от GSM клетка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: