Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
cbfinvent7 - помощник
Колеги имам въпрос.
малък блок 3 етажа ( 4 крушки) с реле ACE-5
Проблема е, че блокира много често. до сега се оправяше като го почукам за да отлепи релето, но след 2-3 пускания пак блокира.
Смених му релете (уж с ново - SUN2415) но и там е същатата работа. Преди време взех временно "ново" реле (пак ACE-5, нямаха други) но и с него беше същата работа.

Въпроса ми е, имате ли идей какво да проверя и дали може да не е от релето? от какво друго може да е?
Бях си играл, преди и разкачих всички ключове за да проверя дали не е от тях, но пак блокираше, за това и предполагам, че е от релето. Ако има значение сме сменили крушките с LED 5W преди време.

Мерси предварително.
FM STEREO - специалист
Слагаш един контактор след релето,тоест релето управлява,включва контактора а тока на крушките се комутира през контактора.
geordgeo - специалист
Едва ли самото реле е проблемно, по-вероятно е да има схемотехнически проблем, щом се получава с всички релета
от тоя тип. За да се направи правилна диагностика на проблема, трябва да се направят няколко замервания на
електронния блок по време на блокирането и ще се разбере веднага какво се случва. Иначе така само ше си
гадаем, а 4 лампи (каквито и да са те) не са никакъв товар за едно реле от тоя тип...
cbfinvent7 - помощник
сетих се да добавя:
използвам схемата от форума тук но тя е същата:
download/file.php?id=73190&mode=view (като изключим контактора все едно го няма)
при мен на точка 2 и точка 4 имам фаза? не трябва ли да имам фаза само на точка 2 когато не работят лампите? при мен има постоянно и на 2те точки фаза?
krasi92 - майстор
С друг модел автомат опитай те тея АСЕ 5 доста често се скапват.Единственно цената им е добра но пък като купиш няколко за две години май и цената става не добра.Noark ги вземам с 5 години гаранция и никакви ядове засега а и Шнаидер са на тази цена.
valentino76bs - майстор
krasi92 написа:
С друг модел автомат опитай те тея АСЕ 5 доста често се скапват.Единственно цената им е добра но пък като купиш няколко за две години май и цената става не добра.Noark ги вземам с 5 години гаранция и никакви ядове засега а и Шнаидер са на тази цена.
Отварял ли си такова реле?...скъпо и тъпо също като Harley Davidson :)
krasi92 - майстор
Не не съм отварял такова реле нито пък Harley Davidson.Мисля че да ги монтирам и да не ми дефектират ми е достатъчно а и май не бих могъл да ги науча на нещо нито американците нито французите.Скъпо колко да е скъпо 25 евра за средноевропейска заплата май не е скъпо но за бг.мизерното заплащане на труда си е направо почти лукс едно тъпо реле
Andri01 - майстор
Провери линиите - някой пишман майстор да не се е вързал към стълбищното осветление и да ти товари толкова релето. Преди 2г. имах такъв случай в блокчето на един приятел-един си беше извел уж само бутон в апартамента, но ползваше фазата за нещо си и така претоварваше релето.
cbfinvent7 - помощник
Andri01 написа:
Провери линиите - някой пишман майстор да не се е вързал към стълбищното осветление и да ти товари толкова релето. Преди 2г. имах такъв случай в блокчето на един приятел-един си беше извел уж само бутон в апартамента, но ползваше фазата за нещо си и така претоварваше релето.
ами, аз го правих това упражнение наскоро, уж всичко е точно така и не успях да открия дефектен ключ или някой да се е свързал.
това което ме притеснява/интересно ми е защо на клема 4 имам фаза, според мен не трябва да има. вие какво мислите?

Изображение
valentino76bs - майстор
krasi92 написа:
Не не съм отварял такова реле нито пък Harley Davidson.Мисля че да ги монтирам и да не ми дефектират ми е достатъчно а и май не бих могъл да ги науча на нещо нито американците нито французите.Скъпо колко да е скъпо 25 евра за средноевропейска заплата май не е скъпо но за бг.мизерното заплащане на труда си е направо почти лукс едно тъпо реле
За тук си е лукс при условие ,че са по 10 15 лева.Ето на виж мултибайк 21 скорости :)

Прикачен файл

DSC_0040.jpg

Тема "Стълбищен автомат въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: