• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
skulboy - специалист
Здравейте! Бойлера е дипломат елдом инвест емайлиран, закупен 2008-9, абе на възраст е. Та не беше отварян откакто е закупен, отворихме го, паднаха магии, чудеса, добре. Чистим, затваряме с нов нагревател и нова гарнитура, нова анодна защита също ( старата беше цялата във варовик, дали е предпазвала от нещо сами преценете). Дотук добре, докато не напълнихме бойлера, още на половината бойлер , почна да блести водата по резбите на анодната пръчка. Затягахме гайката, ама пак леко си сълзи, вярно, адски бавно сълзи, но няма как да го свържем така. Старата защита само да отбележа че има някаква контра гайка, а новата таквоз чудо нямаше, но не смятам че от там е проблема. Ако имате идеи казвайте, че ще го засиля по банара. Впрочем, други проблеми бойлера не е правил, няма дупки по балона.

Моля ако не съм нацелил раздела, нека темата да бъде преместена в правилния такъв, без да е изтривана, благодаря!
MamaMy - майстор
За тези бойлери се препоръчва на всяко отваряне да се сменят с нови всички части. :wink:
skulboy - специалист
Уточни кои всички части, за да знам какво да взимам. То какво остана освен фланеца или?
MamaMy - майстор
Как започнахте да се сещате евтинкоооо! Иначе нямам против нови 5 лева. Търсенето с Гугъл отнема секунди :-D
Кики - специалист
MamaMy написа:
За тези бойлери се препоръчва на всяко отваряне да се сменят с нови всички части. :wink:
Пък на всяко второ отваряне да сменя целия бойлер :supz:
iliya_i - майстор
Разгледай уплътнителното пръстенче на шпилката. Миналото лято сменях. Старото силиконово, мекичко. Новото което беше комплект с анода, от някаква твърда пластмаса. Сложих си старото и никакъв проблем. Новото, като го видях, реших да сложа старото...
skulboy - специалист
MamaMy написа:
Как започнахте да се сещате евтинкоооо! Иначе нямам против нови 5 лева. Търсенето с Гугъл отнема секунди :-D
Нито се сещам нито се подсещам евтинко. Питам тук, защото съм 16 годишен чирак и около мен няма в момента кой да ме светне. Търсенето в гугъл отнема време и нерви, които са ми в дефицит. Така че карайте направо, че да понауча нещо и да не седя без топла вода, нали?
MamaMy - майстор
Виж сега малкия, не искам да те обидя по никакъв начин. Просто не си прочел хубаво в какъв форум си се регистрирал да питаш. Форума вече е частен и съветите са платени. Ако някой иска да ти даде безплатен, нямаш сигурност доколко този съвет е верен и дали не ти мажат ските. Администрацията на форума се опита да купи нещо което е безплатно, но не се продава.
Логото "Направи си сам" вече стана като бисквитки "Катеричка". Отваряш кутията, а вътре катерички няма. :)

ПП Пиша и на теб: Липсата на свободно време да си потърсиш с търсачка решението на проблема или да се образоваш по даден въпрос означава, че времето ти е ценно защото изкарваш пари с него. За да ти отговорим ние, това означава да свършим цялата тази работа по проучване и търсене вместо теб. Значи и нашето време е платено. Аз примерно го оценявам на надница от 20 евро. Колеги ми се карат, че взимам евтино, но не може да тръгнем изведнъж към Европа. Все пак и там малко хора взимат 20 евро на час.
Последна промяна от MamaMy на вт юли 12, 2016 12:04 am, променено общо 1 път.
skulboy - специалист
Доживях да видя платен форум за съвети. Леко съм объркан. Че то вместо да плащам за съвети, да си викна майстор? Щом е така няма проблем. Съмнявам се във уплътнението на защитата, ще обиколя магазините да намеря евентуално по-качествена, пък каквото сабя покаже.
ПП. Както вас и аз бачкам засега, затова реших да попитам тук, но ако правиш нещо добре, не го прави безплатно и явно така се случва и тук. Успех колеги и ще драсна евентуално ако го изплакна с топла вода :wink:
EDI - майстор
Не се ядосвай СКУЛБОЙ, ти или въпросите ти не са причина за това, как пише МАМАМУ.А насока вече са ти дали колегите.
  • 1
  • 2

Тема "Бойлер Дипломат тече от анодната защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: