Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте ! Има малко странен проблем . Преди два дена ми слагаха фреон и съответно и тръбите сменяха - та проблема ми е в това че , защитата на компресора се включва и изключва но компресора не тръгва .Когато го правеха работеше сега отказва да стартира . какъв може да е проблема ? Дали аз бъркам нещо във връзките ? Това ми е захранването на компресора . Правилно ли го свързвам - термостата са : черен горе над прекъсвача и син и кафяв в ляво и дясно , където е входящото захранване .Кондензатора къде се свързва ?

Прикачен файл

схема1.JPG
схема1.JPG (38.55 KиБ) Видяна 1837 пъти

Прикачен файл

untitled.png
untitled.png (2.73 KиБ) Видяна 1839 пъти
DMN - майстор
georgiev73 написа:
Когато го правеха работеше
georgiev73 написа:
Дали аз бъркам нещо във връзките ?
Щом други са ти го правили ти каква връзка имаш с връзките :? .
Не може ли да ги извикаш да си го дооправят?
hidrazin - майстор
georgiev73 написа:
Кондензатора къде се свързва ?
Какъв кондензатор бре? Няма кондензатор.
Викай си техниците дето са го правили и не рови дето не ти е работа.
:partyman:
Аз питам нещо конкретно, а отговаряте като лаици в тази област. Ще формулирам по ясно въпросът си : включвам хладилника компресора завърта, но на 10 секунда изключва - възможно ли от изгоряло терморегулатора или от липсата на фреон? Хладилника е Уерпол.
p.v.x - майстор
georgiev73 написа:
, а отговаряте като лаици в тази област. Хладилника е Уерпол.
Лаиците да си траят.Щотооо :axe:

:rock:
MamaMy - майстор
Значи, виж сега колега, нарочно не искат да ти кажат как да си го оправиш, щото искат пари. Аз ще ти кажа как да се оправи срещу по-малко пари. Както във вица "трактор нада"
Благодаря , но аз си го оправих вече ... с нищо не помагате в този форум само си изгубих времето да пиша и моля за някаква помощ
valentino76bs - майстор
georgiev73 написа:
Благодаря , но аз си го оправих вече ... с нищо не помагате в този форум само си изгубих времето да пиша и моля за някаква помощ
Е кажи как де.....като свърза кондензатора ли? То едва ли ще влезеш повече в тоя форум ама.... :)

Тема "проблем с компресор на хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: