• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте,
Докато се опитвах да вържа сериен ключ на мястото на обикновен, изчезна фазата, т.е. в кутията, където е ключа на фазата фазомерът НЕ светва, а на нулата няма никой. На мястото, където връзвам фасунка , фазата свети слабо, а нулата - ярко. Вътре в кутията на ключа имах един кабел омотан в изолирбанд, развих го и там се появи фаза - фазомерът свети силно, а принципно това трябва да е нула.
Левият кабел е фаза, а десният нула, а кабелът в средата (който беше в изолирбанд) в момента дава фаза.
Преди да ме пратите да търся майстор, моля някой да даде акъл.
zz_stefanov - майстор
Какъв е тоя сериен ключ. Обикновено в кутията на ключа няма нула. Това, че фазомера ти не свети не означава че е нула.
Фазоуказателя (както му е истинското име) не ти върши никаква работа за да определиш нулата.
Има голяма вероятност ключа ти да е на нулата (има доста такива инсталации) но това трябва да се определи от човек който разбира.
Като те чета, търси майстор преди да те е ударил тока през нулата :) .
fikata - майстор
Докато се опитвах да вържа сериен ключ на мястото на обикновен, изчезна фазата,
Въпрос: А обикновения ключ работи ли нормално?
Вече не, но работеше. Това е снимка на кутията. Лявото светеше фаза, дясното нищо не светеше. Сега и двете не светят, а в средата свети фаза.

https://postimg.org/image/eowdyu4hd/cb18361d/
zz_stefanov - майстор
То не му се разбира какво според него е кутия за ключ - разклонителната горе или конзолата на самия ключ долу.
Аз го приех че е долу, ама знае ли се. Смисъл няма от съвети след като мястото на фазата се определя с ляво и дясно :)
пп Това на снимката разклонителната ти кутия ли е?
Пробната лампа свети като я вържа между усуканите кабели и този в дясно, но той слиза надолу в стената и не зная къде отива.
То не му се разбира какво според него е кутия за ключ
Пич, не съм професионалист, за това съм направил снимка, за да стане максимално ясно. Мога и клипче да направя ама не вярвам да помогне, а ако разбирах от тия неща нямаше да задавам лаишки въпроси във форум "направи си сам" а щях да се занимавам професионално с това, нали така ?
zz_stefanov - майстор
Той и един от усуканите кабели слиза надолу в стената и не се знае накъде отива ( а може и да идва ) :)
като събереш левия с тоя по средата който отива нагоре лампата на тавана не светва ли?
И все пак кажи това конзолата на ключа ли е , ако да има много загадъчни кабели в нея?
Електриките не са за направи сам.
Последна промяна от zz_stefanov на нед сеп 04, 2016 3:57 pm, променено общо 1 път.
И все пак кажи това конзолата на ключа ли е , ако да има много загадъчни кабели в нея?
Имаше вързан единичен ключ до сега, не знам какво му е предназначението и какво е било. Става въпрос за панелка, точно до въпросния ключ има контакт, а до контакта ключ който на времето е пускал стълбищното осветление ... може би, знам ли, ако това може да ти е някакъв ориентир.
  • 1
  • 2

Тема "Сериен ключ - изгубена фаза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: