Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Защо някой трифазни прекъсвачи са с три , а някои с четири клеми и какво се свързва на тях?
shadow__01 - майстор
https://www.google.bg/search?q=%D1%82%D ... -3xbfsM%3A
Трифазна ДТЗ: През нея минават трите фази и нулата. Не изключва при късо съединение след нея. Изключва само при допир на човек (или животно) със офазен корпус на уред или бъркане в едната фаза на контакт.
https://www.google.bg/search?q=%D1%82%D ... kcuVoTM%3A
Трифазен предпазител: През него минават само трите фази. Изключва при късо съединение или претоварване след него. НЕ пази човека от бъркане с пирон в контакта.
moimoimoi - майстор
а има и трифазни предпазители които са 4-полюсни,през тях минават три фази и нулата,при късо съединиение прекъсват трите фази и нулата,ползват се при 5-проводна система,т.е. три фази,нула и заземление
Avas_co - майстор
Тия трифазни ДТЗ- за мен са малко - ташак работа.
Сега ДТЗ-то си е нещо много добро, някой да не си помисли нещо, но ...
Специално в моята област май повече пречат, по някое време бяха почнали да ги слагат за щяло и не щяло, че си ги и търсеха.
Шибнали ми трифазно ДТЗ( с 30mA ток) като главен прекъсвач, преди табло управление командващо съоражение с трифазен двигател, но там имаме и 2-3 различни оперативни изправени напрежения, на които минусовия край е обединен със земя, в някои случай имаме и траф на 110 VAC( пак оперативно), на който единия край също е обединен със земя, че като има нужда да можеш да си го премериш, пък къде и как са обединени земята и нулата ... и се почват едни драми.
Преди време един от бригадирите на Италмодулаче ме питаше- " Добре де, сега какво ще пазим, човек или двигател", пък тоя двигател, кво да го пазиш, нали си има в таблото моторна защита, пък човека...
Последно изхвълях едни такива на един обект, щото нали всичко наред, но вземе, че отпадне захранването и в момента на възстановяването му трифазното ДТЗ отпадне- рових, рових и не намерих някаква причина( освен, че ДТЗ-тата бяха Чинт) , е няма да стане да ходя по три-четери пъти в месеца само да дигам предпазители.

Тема "Трифазен автоматичен прекъсвач" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: