Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ddushi - напреднал
Здравейте! Въпроса ми е следния: Може ли зарядно което е на 24 волта да се пригоди за 12 волта? Подариха ми едно зарядно но то е за камион и работи само на 24 волта изходният му ток е 10 ампера, може ли нещо да се направи?
shadow__01 - майстор
Зависи от схемата и трафа на зарядното.
ddushi - напреднал
Благодаря за бързия отговор, модела на зарядното и някоя снимка мога да дам в понеделник до тогава няма да съм на линия. С моите слаби познания за токовете си помислих, че може да се сложи някакво съпротивление и волтажа да падне. :)
kolev_k - специалист
Свали капаците и дай снимки и на вътрешните органи на зарядното!
petrov7111 - специалист
Вариант е да се развие или по-добре да се изкара от предна намотка извод на трафа. За 12 в. зареждачка зависи от схемата нататък варира между 17-20 може и повече волта.
ddushi - напреднал
Здравейте! Зарядното е модел Accucharger 24 10
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
ddushi - напреднал
Има едно копче над вентилатора, което се намира скрито зад решетачен капак, когато зарядното е в сглобен вид. Това копче има три положения, някакви предположения за какво е?
hidrazin - майстор
Забрави за преправяне. Продай го на някой дето му трябва такова и си купи за 12 волта.
:partyman:
ddushi - напреднал
Мога ли да включа зарядното е да измеря изходящото напрежение с мултицет без да закачам акумулатори?
hidrazin - майстор
Може и да не може ако няма включен акумулатор.
Някои зарядни първо си проверяват какво има включено към тях и тогава подават за заряд.
И дори да измериш нещо това какво ще ти помогне?
Просто забрави за преправяне на това зарядно.
:partyman:

Тема "Въпрос относно зарядно за акумулатор." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: