Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Zlateff - специалист
Здравейте нанесох се скоро в нов апартамент и реших да сменя контактите.В хола имам 5 контакта на 1 токов кръг.По 4 от тях в нулата фазоуказателя свети а с мултимера няма потенциална разлика стои на 0.00.при 5 тия контакт всичко е наред.всичките контакти съм ги занулил. Някакви идеи?
shadow__01 - майстор
Вероятно лоша връзка някъде по разклонителните кутии.
krasi92 - майстор
Как тъи си ги знулил като нямаш нула в контактите.М аи си ги зафазил.Сподели какъв вид са контактите.Ако са панелни връзките са от един в друг.Да не си оплескал нещо при твоята намеса.
iliya_i - майстор
Няма потенциална разлика спрямо кой потенциал?
Zlateff - специалист
Извинявам се, не се изказах правилно пишех от телефона изнервен.Когато слагах контактите ги занулих, това няма отношение към проблема понеже тогава 20 пъти мерих къде е фазата.Контактите са тип шуко на Макел за 1.99лв.Сега по същество.
1)4 от тези 5 контакти нямат потенциал нула спрямо фаза.Мерейки с фазоуказателя фазата свети, нулата също, но доста по слабо.
2)Нулата на 5тия контакт(здравия)я мерих с веригомер спрямо нулата на един от четирите офазени контакти.Не отчете верига.
И сега идва въпроса хлабава връзка или утечка?Ако е хлабава връзка на нулата защо ще имам напрежение по нея при положение че на никои от контактите няма товар какъвто и да било?
shadow__01 - майстор
Zlateff написа:
1)4 от тези 5 контакти нямат потенциал нула спрямо фаза.Мерейки с фазоуказателя фазата свети, нулата също, но доста по слабо.
2)Нулата на 5тия контакт(здравия)я мерих с веригомер спрямо нулата на един от четирите офазени контакти.Не отчете верига.
И сега идва въпроса хлабава връзка или утечка?Ако е хлабава връзка на нулата защо ще имам напрежение по нея при положение че на никои от контактите няма товар какъвто и да било?
1. С фазоуказател не се проверява нула. Това не е измервателен уред. Лъже те по индукция и ти му вярваш.
2. Нямаш нула на контактите. Опитай с някой уред със щепсел (не шуко) и виж дали работи.
3. В таблото какво е положението? Има ли изключени предпазители, разхлабени клеми(особено нулеви)?
Ако в таблото всичко е наред и всички разклонителни кутии за закрити с боя или тапети си се насадил на пачи яйца.
infomar
Zlateff написа:
....
2)Нулата на 5тия контакт(здравия)я мерих с веригомер спрямо нулата на един от четирите офазени контакти.
Извинявам се, но какво представлява "веригомер" и какво измерва :?
krasi92 - майстор
Търси по рзклонителните кутии като наи вероятно е да е тази над работещият контакт.Ако е пробивано за монтаж на нещо ще ти трябва детектор за кабели или чук и шило.
Zlateff - специалист
Еми той дядката като викаше направи си пробна лампа, прав беше.Най-вероятно това ще да е проблема - нямам нула.Така не ми се къртеше ама няма как.Егати и кривия ден а и ме спукаха от бъзици че едни контакти не мога да сменя...
Krass - майстор
Zlateff, този на аватара ти, ти ли си?

Тема "Напрежение по нулата." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: