Здравейте нанесох се скоро в нов апартамент и реших да сменя контактите.В хола имам 5 контакта на 1 токов кръг.По 4 от тях в нулата фазоуказателя свети а с мултимера няма потенциална разлика стои на 0.00.при 5 тия контакт всичко е наред.всичките контакти съм ги занулил. Някакви идеи?
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Zlateff
- специалист
22 мнения в "Напрежение по нулата."
shadow__01
- майстор
Вероятно лоша връзка някъде по разклонителните кутии.
Zlateff
- специалист
Извинявам се, не се изказах правилно пишех от телефона изнервен.Когато слагах контактите ги занулих, това няма отношение към проблема понеже тогава 20 пъти мерих къде е фазата.Контактите са тип шуко на Макел за 1.99лв.Сега по същество.
1)4 от тези 5 контакти нямат потенциал нула спрямо фаза.Мерейки с фазоуказателя фазата свети, нулата също, но доста по слабо.
2)Нулата на 5тия контакт(здравия)я мерих с веригомер спрямо нулата на един от четирите офазени контакти.Не отчете верига.
И сега идва въпроса хлабава връзка или утечка?Ако е хлабава връзка на нулата защо ще имам напрежение по нея при положение че на никои от контактите няма товар какъвто и да било?
1)4 от тези 5 контакти нямат потенциал нула спрямо фаза.Мерейки с фазоуказателя фазата свети, нулата също, но доста по слабо.
2)Нулата на 5тия контакт(здравия)я мерих с веригомер спрямо нулата на един от четирите офазени контакти.Не отчете верига.
И сега идва въпроса хлабава връзка или утечка?Ако е хлабава връзка на нулата защо ще имам напрежение по нея при положение че на никои от контактите няма товар какъвто и да било?
shadow__01
- майстор
Zlateff написа: 1)4 от тези 5 контакти нямат потенциал нула спрямо фаза.Мерейки с фазоуказателя фазата свети, нулата също, но доста по слабо.1. С фазоуказател не се проверява нула. Това не е измервателен уред. Лъже те по индукция и ти му вярваш.
2. Нямаш нула на контактите. Опитай с някой уред със щепсел (не шуко) и виж дали работи.
3. В таблото какво е положението? Има ли изключени предпазители, разхлабени клеми(особено нулеви)?
Ако в таблото всичко е наред и всички разклонителни кутии за закрити с боя или тапети си се насадил на пачи яйца.
Zlateff написа:....Извинявам се, но какво представлява "веригомер" и какво измерва
2)Нулата на 5тия контакт(здравия)я мерих с веригомер спрямо нулата на един от четирите офазени контакти.

Тема "Напрежение по нулата." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература