Здравейте. Имам печка на газ , която е сложена на терасата. Между печката и челната стена на терасата се намира бутилката с ръчен вентил. Печката е ГамаЛукс от Карфур...стара ,но работи добре. Понеже нямам място около печката за поставяне на прибори реших да си измайсторя такова. Между печката и стената влиза точно бутилката с по 1см хлабина. Идеята ми е да залепя един профил квадратен на стената и да хвана друг за печката като отгоре му сложа дъска и така печката ще има продължение. Въпроса е обаче как ще пускам и спирам газта. Пробвах да намеря информация за електрически вентили за битови бутилки ,но не виждам. Самата печка има пиезокристална запалка и рл клапан в нея. Нарочно съм гасил котлона и след 3 до 5 секунди печката си спира сама газта. Има термодатчик. Притеснението ми обаче е ,че ако разчитам само на него ( печката е на 6 или 7 години май) да не стане беля ? Идея как да закрия бутилката и да я управлявам през печката ? Не ми пречи и допълнителен бутон да поставя..все пак е стара и с мека ламарина..все пак за 300лв хаха
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mupk0
- специалист
8 мнения в "съвет за преправяне на готварска газова печка"
iliya_i
- майстор
mupk0 написа: Въпроса е обаче как ще пускам и спирам газта.Отпред. Това което ще слагаш отгоре не позволява ли да се бръкне с ръка отпред, или ще го слагаш да лежи върху бутилката? Бъркащ с ръка между плота и бутилката и обръщаш чопа на вентила.
Моята е в шкаф, който не се отваря отгоре като ракла, а отпред като нормален шкаф. И това не е никакъв проблем.
Последна промяна от iliya_i на вт окт 25, 2016 8:16 pm, променено общо 1 път.
horgasz
- специалист
mupk0 написа:... Идеята ми е да залепя един профил квадратен на стената и да хвана друг за печката като отгоре му сложа дъска и така печката ще има продължение. Въпроса е обаче как ще пускам и спирам газта.....Доколкото рабрах, бутилката ще бъде под тази дъска - така ли е? Какво разстояние остава между дъската и печката? Как ще сменяш бутилката?
П.П. с колегата сме писали заедно.
MamaMy
- майстор
Когато имаш газов уред с нужда от ток си губиш най-ценното му качество, а то е автономията. Сега дори и когато няма ток пак гладни няма да седнете на масата, а манджата дори от хладилника пак има как да я стоплиш. Като спреш от мързел газта с ел. клапан, при спиране на тока си като тия с камините с водна риза, но без ЮПС. Треперят, но не си признават, че грешат. Постоянно ги слушам, как в град живеят и тока спира рядко и за кратко. После ми се жалват, че цяла нощ не са мигнали. При всяко мигване на тока и скачат да гасят огъня
. Миналата година след една авария директно ми поискаха ЮПС който държи поне 2 дена без ток без значение колко струва. Голям смях. От едната крайност та на другата.
Тема "съвет за преправяне на готварска газова печка" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература