Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Nikolov1980 - помощник
За съжаление се сцепи плочата на печката. Ясно, че е за смяна, но в момента нямам никакво време, а си работи, има ли някакъв материал да я укрепя просто.

Прикачен файл:
IMG_2519.JPG
IMG_2519.JPG (47.36 KиБ) Видяна 1618 пъти
[/img]
romanpm - майстор
Нагорещено спукано керамично стъкалце /предполагам е такова , не пишеш ... / предпазващо нагревателя едва ли има начин да лепиш и т н . Моя съвет е пази го колкото можеш от удари и течности :wink:
PCL82 - майстор
Сивият Поксипол (в сини кутийки) е до 300 градуса и е електрически изолатор. Как ще се справи с топлинното разширение на керамиката не знам. Повърхностите трябва да се намажат челно. Само китосване отгоре няма да държи. След като втвърди за 10 мин стяга за 24 часа и може да се пили и шкури. След 10-тата минута замацва инструментите.
nikolovvd - майстор
Според мен температурата е доста над 300 градуса щом нагреватеря отдолу става червен. :?
Nikolov1980 - помощник
Керамична е плочата, ясно ще я сменям. Просто нямам никакво време да търся от къде да купувам, кой да я върже новата и.т.н.
kr1100 - майстор
Nikolov1980 написа:
Керамична е плочата, ясно ще я сменям. Просто нямам никакво време да търся от къде да купувам, кой да я върже новата и.т.н.
Откъде си ? Имам керамично лепило на 1000 гр полутечно.
Nikolov1980 - помощник
От Варна съм ама това което се вижда на снимката е малка част от цялата поразия първо и второ това лепило като се нагрее ако има вредни изпарения аз имам дете у дома и не искам такива неща.
DMN - майстор
Nikolov1980 написа:
има ли някакъв материал да я укрепя просто.
kr1100 написа:
Имам керамично лепило на 1000 гр полутечно.
Nikolov1980 написа:
аз имам дете у дома и не искам такива неща.
Значи ще си останеш с имането...на сцепената плоча.
Ако знаеш какъв въздух дишаш, какви други вредни неща поемаш, изпаренията от лепилото ще са ти най-малкия проблем. Пък и тия вредни изпарения от лепилото(ако има такива) най-вероятно ще са в самото начало след лепенето.
kr1100 - майстор
Nikolov1980 написа:
От Варна съм ама това което се вижда на снимката е малка част от цялата поразия първо и второ това лепило като се нагрее ако има вредни изпарения аз имам дете у дома и не искам такива неща.
Няма вредни неща в него. Обаче загряването е с бавно вдигане на температурата.
По принцип е за лепене на стъкла към метал,силикатни плочи към метал или плоча към плоча /камини пещи, силикатни въжета и набивки за капаци на котли/

Тема "Дали може да се спаси тази плочата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: