Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pif4o - специалист
Чудех се къде да бучна темата ама.... накрая при тоците :)
Искам да разклоня коаксиалния кабел от антената към приемника, щото често свалям приемника долу на двора на другия телевизор и за да не се налага все да откачам единия кабел от конвертора и да закачам другия, реших да ги разклоня със сплитер, но уви не става, сигнала се губи, явно трябва някакъв по специален сплитер или с някакви конкретни параметри. Някои да знае нещо по въпроса?
VLADO66 - майстор
Правилно си се сетил че трябва високочестотен сплитер http://www.leosat-bg.com/?lang_id=1&prm ... prod_id=25
fbr - майстор
Такъв сплитер ти трябва
Изображение
ivanovbg - майстор
Не ти трябва такова чудо. До колкото си спомням друга глава с 2-4 изхода струваше около 8 лева. Обърни се към офис Булсатком - там ги имат. Старата ще ти остане за резервна. На мен ми я счупи градушка и си взех такава с 4 изхода.

И един съвет за всички ползватели - по евтино е да си купиш дистанционно ново отколкото на старото да смениш батерията.
pif4o - специалист
Да, за дистанционното си прав, 2 лева е :) за конвертора маи също си прав, ще мина да видя колко кинта е новия :) Ама аз почнах от спилтера щото тя тая телевизия там рядко се ползва и то само лятото и въобще не ми е минало през ум да усъвършенствам техниката :)
fox_vt - майстор
Така е тия сплитери за кабелната не стават за булсата.Обаче да ти кажа и една друга тайничка-кабела да е български а не китайски,турски или прочие.Цената е двойно по голяма,вложените материали също а скапването на сигнала е повече от двойно :-D :-D
petkomz - специалист
ivanovbg написа:
Не ти трябва такова чудо. До колкото си спомням друга глава с 2-4 изхода струваше около 8 лева. Обърни се към офис Булсатком - там ги имат.
Това е правилния начин! Глава=конвертор! Цена на двоен конвертор - 19 лв., на четворния - 29 лв.
velas - специалист
Правилен е ако и на двете места едновременно ще ползва сателитен приемник. Когато приемника е един и се мести на двете места, сигнала може да се разклони и с високочестотен сплитер.
pif4o - специалист
ъъъъъъъъъъъъ 18 лева ми искат за конвертор, да не са пили газ, за телевизор дето гледаме 5 пъти в годината и то кво гледаме, пием ракия и слушаме музика на него :) Ще търся спилтер :)
ivanovbg - майстор
Дигнали са ги значи :? Аз моя го купувах преди 2 години някъде.

Тема "Разклоняване на сигнал от Булсатком" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: