• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
Та значи, имам следния малък проблем.. :-D
Осветлението в хола ми се състои от няколко кръга лед ленти и лунички(два кръга в хола, един на усвоената тераса и един в коридора), като всички те реално са едно общо помещение. Лед лентите са 18W на метър, захранени с такива захранвания с различни мощности от 2x100W, 1x150W, и 1х200W.. свързани през тези димери. Димерите са настроени да се управляват с едно общо дистанционно а консумацията на лентите е регулирана с промяна на напрежението от Vadj на захранванията така че тока им да е 1А на метър. Проблема е, че когато започна да намалявам силата на светлината с дистанционното, което управлява и четирите димера, те не намалят силата на светене на всички ленти едновременно, а някой от кръговете се димират различно от другите и докато единия кръг загасва напълно, другите продължават да светят с различна сила..т.е. "язък за барута", понеже това обезсмисля идеята ми . Възможно ли е да се реши изобщо подобен проблем? Как да ги накарам да намаляват едновременно тия ленти..от сега да кажа, че няма как да стане с едно общо захранване, но ако сложа примерно четири еднакви или нещо по димерите да мисля..? Четирите димера са един модел на 12V/240W, а ето и какво имат вътре.. :cool:
Прикачен файл:
димер.jpg
димер.jpg (97.97 KиБ) Видяна 1451 пъти
Последна промяна от nikolov333 на пон ное 14, 2016 3:23 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
nikolov333 написа:
....1 че няма как да стане с едно общо захранване,2 но ако сложа примерно четири еднакви 3или нещо по димерите да мисля...
1Тук е топлата вода независимо дали ти харесва.
2Пробвай и ще ни кажеш за да знаем.
3Може би тротил, пластичен експлозив, некви азиди ...
С азидите е най-добре. Оставаш без пръсти докато мигнеш. Даже няма да те заболи ... първите няколко секунди. :-D
:partyman:
nikolov333 - майстор
:-D :-D :lol: ..Хидра тоя тротил ти е слабост тия дни..
1..Знам..ама няма начин.
2..Утре ще пробвам с две еднакви захранвания.
3..Тия димери нямат грам мигане и за туй ги харесвам..та ще гледам да е без тротил. :-D
4.. Друго за сега не ми идва на ум..но уж утрото било по-мъдро от вечерта, та да видим. :partyman:
Последна промяна от nikolov333 на нед ное 13, 2016 11:31 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
nikolov333 написа:
..та ще гледам да не е с тротил....
Мое предложим желатинче на промоция. По грам на димерче.
Гарантирам после няма да различиш транзистор от кондензатор. :-D
P.S. Дааа.... тея дни нещо се върнах към старите и добре познати "деструктивни" науки... :shock:
nikolov333 - майстор
:-D :-D :lol: Толкоз ли са зле тия димерчета, че трудно намерих такива дето да не мигат.. :oops:
Последна промяна от nikolov333 на нед ное 13, 2016 11:47 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
nikolov333 написа:
...Толкоз ли са зле тия димерчета, че трудно намерих такива дето не мигат...
След детонацията въобще не мигат. Гарантирам! Честен кръст!!!
nikolov333 - майстор
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ вече взе да се бъзикаш..нещо конкретно ще казваш ли ?
hidrazin - майстор
Казано е по-горе. Какво повече? :?
nikolov333 - майстор
Доста бавно загрях за димерите и тортила. Сигурно имаш предвид, че нищо не може да се направи за тях.
Бреййй Хидра..ти си бил и по гатанките бе пич, а покрай предложението ти за азидите, случайно разбрах, що е то N2H4 :-D :-D :lol:
nikolov333 - майстор
Пробвах днеска с две еднакви захранвания на двата големи кръга лед ленти в хола като ги пуснах на 10.6 и 10.9V за да са с еднакъв ток 9A и пак има подобен проблем. Интересното което забелязах е,че новото захранване, което сложих пак бръжди леко, което го имаше и със предишното а другото е абсолютно тихо.. Сигурно нещо с Димера не е наред..сложих го на другия кръг и захранването почна да бръжди както другото.. Другото, което мисля е дали на този радио модул на димерите мога ли да му усиля сигнала на приемане с парче меден проводник, понеже имам съмнения, че не приемат добре сигнала от дистанционното..
Прикачен файл:
rf.jpg
rf.jpg (52.85 KиБ) Видяна 1291 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Проблеми с Димери.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: