• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
iliana - специалист
Пералнята е Whirpool, незнам дали това има значение за проблема
А проблема е , че спира някъде по средата на програмите, не стига до stop
Първият път не видях кога е спряла но според програматора някъде малко преди края, но втория път според мен, когат взе да нагрява водата
и просто си седи на това място-най-вероятно е термостата
Ще извикам майстор да я види, но някой да е имал такъв проблем
velsi - Почетен майстор
А да не би да има някакъв таймер, който да е пипан по погрешка? Тези перални все по-сложни ги правят. :?
iliana - специалист
няма таймер
модела е от 6-7 години
програматора е кръг с написани програми от 1 до 6 и стоп
и когато започне прането се върти докато достигне стопа
е-спира някъде по средата
това за първи път се случи днес
escutcheon - специалист
Аз имах същата грижа с Ignis ( Whirpool Groop) Решението се казва нов програматор. Моята беше гаранционна и след два месеца цъкане на ръка през позицията на забиване тези хубавци от сервиза ми го смениха. Струва май колкото 75% от пералнята. Успех.
iliana - специалист
мисля, че не е от програматора
забравих да кажа че на програма центрофуга работи без проблем
lyki - специалист
Може да се елучи и ако някоя от операцийте не завърши цикъла си.
Изключватели има при спиране на водата ,или не достатъчно налягане.Също ако не изхвърли докрай мръсната вода и идва тежичко и не почва да центрофугира.Също на капака при перални с два лагера на барабана /прави/.
И ако програмите не са със процесор а механично,има едно малко ел. двигателче което задвижва програматора, може да е отказало.
Най добре викай майстор.
iliana - специалист
ох каквото и да е-само да не е програматора, защото все едно да си купя нова пералня
escutcheon - специалист
Моят програматор си забиваше на едно място и като му дам леко напрежение ръчно си прескачаше дефектиралия участък и си продължаваше докрай. Т. нар. Майстор, който го смени каза, че имали грижа с пистите на енергоемките участъци от програмите.
lyki - специалист
и като му дам леко напрежение ръчно

:lol: :lol:
Нали по презумция трябва да можеш да оставиш проклетото нещо само да си върши работата, а не да стоиш до него и да му коригираш грешките?
escutcheon - специалист
Докато т. нар. майстори открият кой точно програматор е моя се наложи да преоткривам бая ненужни умения. Нали се сещате къща с 4 (четири) жени и нито една работеща пералня. :?
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: