• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bube760205 - специалист
Здравейте ! Имам молба! Трябва ми адекватен и добър съвет за следния проблем! Става дума за кабел 4х10кв. които прекарах преди време в един таван в една дискотека и въпросния кабел е за захранване на светлинни ефекти и звук! Всичко това е монофазно но фирмата с ефектите и звука казаха да пусна такъв кабел! Та захраних въпросния кабел преди 2 седмици към ел. табло! Цъкнах предпазителя у всичко си беше Ок! изключих го и оставих така! В началото на седмицата дойдоха от въпросната фирма и започнаха да дупчат в плочата през гипсокартона и да набиват шпилки за захващането на ефектите! До тук Ок,но ме помолиха да им захраня една табло до DJ ! На 2 реда! Единия ред предпазители за ЗАХРАНВАНЕТО на звука а другия за захранването на Ефектите! Монтирах таблото,предпазителте сложих захраних и кабелите за ефектите!След това отидох до главното табло и исках да захраня силовия кабел които отива към Dj -въпросния 4х10кв. И в момента на дигането на 3-фазния предпазител изключи главния! С две думи при дупченето явно са закачили някое жило което окъсява! Молбата ми е тъй като на тях им трябват 2 фази за всеки по отделно и нулата..как най лесно да разбера кое жило е удареното,но ме съмнява че са 2 щом окъсява! И удареното или ударените да използвам за нула а здравите за фази! Пробвах с мултицета пуснах от единия край едно трафче за ЛЕД лента пробвах едно по едно жилата като захранвах с + и - и отчиташе волтажа! въртях всички варианти и уж е Ок а изключи! Моля дайте съвет как да процедирам!!!!!
moimoimoi - майстор
е имаш 3 фази,откачаш едната от предпазителя и пробваш дали ще задържи .
другия вариант е с мега-ом-метър да мериш изолационно съпротивление между отделните жила
а може и с пробна лампа
а щом не им трябва трифазно захранване по добре сложи два еднополюсни предпазителя
bube760205 - специалист
Значи да махна едната фаза и да пробвам пак! Ако задържи значи проблема е в нея!?Ако изключи свалям и следващия! И ЩЕ СИ ПРОЛИЧИ кои е дефектиралия! Това е добра идея или както се написали да сложа два монофазни предпазителя !!! 3 фазния предпазител е 32 ампера! Следователно ако се стигне да слагам монофазни трябва и те да са по 32А нали :) главния е 50 амперов !
sstefanov - майстор
Много ме развълнува с толкова удивителни!!!!
Защо не платиш на някой правоспособен и кадърен електротехник да ти реши проблема?
moimoimoi - майстор
а най добре да се смени кабела
GalinBelos - специалист
Поредният дето не знае закона на Ом , но пуска кабели , връзва табла , и най-лошото подбива реномето и заплащането на тия които знаят и могат . Майсторе (знаеш защо ти викам майсторе) , след като си нямаш елементарна представа от тая работа , как точно определи колко струва труда за тая работа ? И защо избраха точно теб ? Защото се съгласи да работиш без пари ли ?
tzetz009 - специалист
Я всички МАЙСТОРИ дето нямате проблеми с гипскартонаджии и майстори на окачени тавани ,я моля Ви да застанете "у левия" ъгъл !!! Нищо лично , просто бизнес както обича да казва ОНЯ Де Ниро ! :-D :partyman: :partyman:
zz_stefanov - майстор
bube760205, как го прекара тоя кабел, как е укрепен, в гофер ли е, що не го маркирахте от де минава. То може да се каже, че тея с оборудването са го поразили, а дали е така или като сте затваряли картона не сте го ударили, пробили, срязали...
Никаква гаранция няма, че като намериш уж здраво жило, няма да се появи проблем след време, а може и много скоро да е. Викни някой дето разбира как да се прекара, да пусне нов.
krasi92 - майстор
Сложи 100 амперов бушон и включвай. Където е проблема ще си покаже.Ако не устиска 100 сложи 500 високомошни и нема да имаш грижи
zz_stefanov - майстор
krasi92 написа:
Сложи 100 амперов бушон и включвай. Където е проблема ще си покаже.Ако не устиска 100 сложи 500 високомошни и нема да имаш грижи
Ще спре АЕЦ'а, ей!!! :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с трифазен кабел!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: