• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
akreditacia написа:
От къде се доставят частите за Беко?Дали не бих могъл да ускоря доставката?
Е ти от къде искаш да се доставят, от Япония ли?
Тези "марки" Беко и Санг се правят в завода Arcelik, Турция.
То и затова и двете марки изглеждат еднакво смешно.
:partyman:
krasi92 - майстор
Можеше да я върнеш още в началото и да ти е мирна главата.Този път поне поуцели къде да питаш.
Chefo77 - майстор
hidrazin написа:
akreditacia написа:
От къде се доставят частите за Беко?Дали не бих могъл да ускоря доставката?
Е ти от къде искаш да се доставят, от Япония ли?
Тези "марки" Беко и Санг се правят в завода Arcelik, Турция.
То и затова и двете марки изглеждат еднакво смешно.
Така наречената от теб "марка" е втора по продажби на бяла техника в западна Европа. Годишният И оборот е колкото външния дълг на България.
Санг е бранд, поръчващ това - онова на тоя и оня. Нищо общо нямат с Беко от доста време.
hidrazin - майстор
Chefo77 написа:
Санг е бранд, поръчващ това - онова на тоя и оня. Нищо общо нямат с Беко от доста време.
Абе ти да нямаш пералня Беко? :-D
Дори и пантите им са еднакви:
http://rosi-995.com/product/1440/panta- ... -elik.html
Беко е собственост на Коч холдинг.
Санг е марка на Технополис и поръчва изделията на Беко Турция.
Беко имат(или поне имаха) към 11 завода - Турция, Русия, Румъния и естествено Китай.
И в нито една "бяла" държава (поне доколкото знам де).
Та хвани Санг и удари Беко и няма да сбъркаш...
P.S. През 2013-та в Англия Беко са обвинени за 11 смъртни случая заради проблеми с техните "творения".
sinfon - специалист
hidrazin написа:
Абе ти да нямаш пералня Беко? :-D
Здравейте. Аз имам пералня SANG, която работи 8 години само със смяна на 1 кондензатор. :)
hidrazin - майстор
Простите неща обикновено са по-надеждни - имат по-малко неща за чупене.
Съответно и по-малко глезотийки - абе като Москвич.
P.S. Аз пък имах една AEG която изхвърлих миналата година работеща. Просто и изгниха ламарините отстрани.
Ремък, лагери ... никога не са сменяни. Имаше един проблем с водна помпа и един с два маркуча - единия скъсан, другия се извади.
Купувал съм я втора ръка през 1993-та и е била тогава на поне 5-6-7 години.
Санга след толкова години няма и да има помен от него. И стъклото му ще е изгнило. :shock:
Chefo77 - майстор
hidrazin написа:
Дори и пантите им са еднакви
Хайде сега се върни на моя пост и го прочети добре. Особено последните думи. Зная, че не обичаш да четеш докрай, но все пак е добре да го правиш понякога :wink:
И добре си прочел статийката за смъртните случаи, но освен датата на публикуване, можеше да споменеш за коя година става дума (до 2011), и за какъв вид дефект. Май ще се окаже, че повече хора са загинали от случайно бъркане в контакта с вилица, отколкото от пожар причинен от хладилник на Беко :lol:
Смешно е.
Беко правят добра бяла техника (особено перални и сушилни) и това, че някой е комплексиран относно ниската цена, на която предлагат продуктите си, съотнесена към качеството на големите марки в България, си е само негов проблем. :wink:
ЕДИТ: Само да намекна за великите AEG, че подарих тяхна сушилня на 10-ина години, на която дефектира водна помпа за 70 евро и програматор (или позиционер) за скромните 200 лева. За 10 години, 340 лева за ремонт на допотопна духалка за дрехи си е яко оферта, нали? Да споменавам ли колко ток харчеше или е достатъчно да кажа, че разликата със съвременното Беко е има-няма 3 пъти?
Нещата от много време не са така, както бяха преди.
hidrazin - майстор
Е добре де, ползвай си Бекото ... щом ти аресва ... :?
Chefo77 - майстор
Човече, за толкова години, толкова прехвалени и скъпарски перални покрай нас изпищяха, че не е истина. Говорим за машини по 800-1000-1000+ лева. На фона на турския кенеф за 450, който при зверска употреба, на 53-ия месец му се повреди ключето, да дадеш 1000 лева за пералня, която ползваш на седмица по два пъти и тя да се повреди неведнъж в двугодишния гаранционен срок, някакси не ми е оферта. И нямам предвид единичен случай!!!
Старата ни пералня не я коментирам, хвалил съм я много - 389 лева за почти 7 години не е зле според мен. При минимум 30 пранета на месец - 2 бебета преживя.
Не че ми харесва - пералня като пералня. Ако имаше една разумна причина да избера AEG/Bosch/Gorenje/... СЕГА, щях да го направя - знаеш че финансите не са лимитиращ фактор.
hidrazin - майстор
Ами каърка си е карък. :-D
  • 1
  • 2

Тема "откъсване на парче от долния бетонен блок на пералня Беко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: