Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gamena666 - напреднал
Здравейте! Имам хладилник Мраз 200. Тъй като потдържа температура от -5 градуса вместо +5 градуса на степен 1, реших да сменя термостата с друг "К60"
Проблемът е че незнам как да ги свържа.
4 кабела излизат от хладилника. - Бял - лампичка, Жълт- маса, Черен и Син;

4 са крачетата на термостата. - 2бр. са за Масата най-отгоре.
2 крачета има отдоло. Съгласно кутията на термостата са номерирани като №3 и № 4.
Въпросът ми е коя от двете комбинации следва да изпълня:
Черен-3, син-4 или син-3, черен-4.

Благодаря предварително за отделеното внимание! Ако има нещо неясно по поста ми, пишете ми, за да го редактирам, а не го сваляйте - това няма да ми реши проблема.
Разполагам с мултицет при необходимост от замерване.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
PCL82 - майстор
Жълто-зеленият към корпуса на термостата. Другите две клеми са просто един механичен ключ и коя ще е вход и коя изход няма значение. Важното е да не подадеш фаза и нула към термостата, защото ще стане късо съединение. Затова най-първо разбери от кои две се храни лампата. Ако бялата идва директно от кабела и отива на лампата, а ключат за лампата взима захранване от някоя от другите, няма страшно от късо. Тогава оставащите два проводника отиват към термостата.

Схемата е проста:
-една обща условна нула (условна, защото при обръщане на щепсела нещата се обръщат наопаки) отива към компресора и лампата.
-една условна фаза отива към термостата и към ключа за лампата. От ключа и термостата по една прекъсната фаза отиват съответно до лампата и компресора.
-защитният проводник жълто-зелен свързва всички метални части-корпус, компресор и термостат.
gamena666 - напреднал
Изключителни благодрности! Всичко стана такак както го исках.

Тема "Хладилник Мраз 200 - Подмяна на ­ термореле." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: