Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
wladimir1
Да се изтрие!
Последна промяна от wladimir1 на чет юли 07, 2022 3:00 pm, променено общо 3 пъти.
hidrazin - майстор
Смени тъпото табло... Ще умрете от "тънко"...
:partyman:
krasi92 - майстор
Без да смениш таблото няма да стане
П. Петков - специалист
Що им е на "ВА"–тата, та трябва да ги сменяте? По логиката, че са стари, законът на Ом в диференциална форма, теоремите на Тевенен и Нортън също трябва да се изхвърлят и подменят с по–нови. А за такъв архаизъм като уравненията на Максвел да не говорим! За разлика от "новите" автомати, които след третото късо трябва да се подменят, старите поне отговарят на някогашния БДС 4004. На новите, като им видите контактните пластини, и ги сравните със старите от сребро–кадмиев окис, ще разберете разликата.
Навремето към "КЕАЗ"–Пловдив имаше изпитвателна лаборатория на комутационна апаратура – основно типови изпитвания. Определяха се механическа и елеуктрическа износоустойчивост. Осемдедестте години (71 –80) шеф май беше един колега, който се казваше Казаков – много читав инженер, който си разбираше от занаята. Сега има ли такава лаборатория за всичкия "хлам" дето се внася?

P.S.
Стари, отвратителни и мухлясали уравнения:

Прикачен файл:
IMG_4287.JPG

Дървените щипки за пране са по–нови и могат да се ползват още!
В момента "гащите на Питагор" не са опикани и затова не са на простора.

Старчески брътвежи!
Ако кажете ще ги изтрия!
hidrazin - майстор
пет сеп 03, 2021 12:17 pmwladimir1 написа:
Доволен съм като краен ползвател в годините (близо 30-се) от 12-се броя АП-та на АЗ-Перущица, клемите им са гадни за бърз монтаж, но пък позволяват да се свърже проводник 2.5 квадрата на "ухо" = по-голяма контактна повърхност и надеждност на връзката, преработил съм така 2хТАП-6 на АЗ-Перущица и държат 20+ години и мисля да е така още поне толкоз, живи и здрави. :) Имам си и по два резервни 16 и 20А да не дава Бог да се сменят...
Още не са минали тези 20+ години...
:partyman:

Тема "За триене!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: