Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
cybersas - специалист
Здравейте.

Имам селдния проблем. Чисто нов хладилник от LG - един компресор, хладилна и фризерна част.

Помещението, в което е - много студено - нощем до -1, -2 градуса. Някакъв странен феномен: Сутрин - или всичко в хладилната част е замръзнало - явно и хладилника е работил - или всичко е размразено, включително леда във фризера?!

Какво мога да направя? Това дефект ли е или се шашка от околната температура? Нямам възможност нито да го преместя на по-топло, нито да отоплявам тази стая за сега? Не мога да проумея кога работи и кога - не. Ако го изключа - се размразява фризера, което не ми върши работа.

Някаква идея? Или да викам техник? Хладилника е на 2 седмици :(
inspo - майстор
cybersas написа:
.......

Помещението, в което е - много студено - нощем до -1, -2 градуса. ......(
Това ти е проблема.
cybersas - специалист
inspo написа:
cybersas написа:
.......

Това ти е проблема.
Подозирам аз, но защо веднъж работи - веднъж - не - никаква закономерност. Сега е доста по-топло, но пак прави тези поразии. И хладилната и фризерната част са на минимум. До него имам един малък Samsung (като за минибаровете по хотелите) - той си работи винаги?! Да не е LG-то да се сърди на конкуренцията :-D
valat111 - специалист
Нормална реакция на хладилника е. Аз имам Зануси на вилата, когато температурата там е около 0 и под 0 градуса престава да работи. Като се затопли помещението отново тръгва.
cybersas - специалист
valat111 написа:
Нормална реакция на хладилника е. Аз имам Зануси на вилата, когато температурата там е около 0 и под 0 градуса престава да работи. Като се затопли помещението отново тръгва.
E Samsung-а до него - ще работи?! И сега е над нулата - ама същия ефект. Добре де, тия дни ще е перманентно над 5-6 градуса и ще видя това ли му е баш проблема. Ама се съмнявам нещо...
Interceptor - напреднал
По-принцип както знаете хладилникът "изсмуква" топлото, а не го прави и както ти казаха вероятно спира да работи. Но най -добре се консултирай със специалист. Дори опитай по телефона с някой да говориш.
Успех.
kuger - майстор
Ще тръгне, не се притеснявай, моя на село е Индезит, той също ги прави тези номера. Много зависи от конструктивните особености на машината.
cybersas - специалист
kuger написа:
Ще тръгне, не се притеснявай, моя на село е Индезит, той също ги прави тези номера. Много зависи от конструктивните особености на машината.
Абе той и сега "върви" - ама кога - не е ясно. Най-ми е странно, че другия бичи на шест.

Мерси, момчета, явно ще чакам по-топло време и да довърша ремонта. Ако и тогава е своенравен, ще викам гаранционна поддръжка и тва е.
DMN - майстор
cybersas написа:
inspo написа:
cybersas написа:
.......

Това ти е проблема.
Подозирам аз, но защо веднъж работи - веднъж - не - никаква закономерност. Сега е доста по-топло, но пак прави тези поразии. И хладилната и фризерната част са на минимум. До него имам един малък Samsung (като за минибаровете по хотелите) - той си работи винаги?! Да не е LG-то да се сърди на конкуренцията :-D
Защо не пробваш да го усилиш на максимум, може да се излъже да тръгне по някое време. :)
cybersas - специалист
Защо не пробваш да го усилиш на максимум, може да се излъже да тръгне по някое време. :)
Щото цялото става на фризер :) хе хе - знаеш ли кво е да се прибереш и да млатиш с чук царската туршия за ракийката :)

Тема "Питане за хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: