Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bube760205 - специалист
Здравейте, имам часовник които искам да ползвам да включва един калорифер за един гъбарник..... Предполагам,че трябва да го свържа така На 7 и 8 подавам 220в. на 8 подавам нула на 7 фаза. На 2 ми е изхода от часовника който трябва да вържа към контактора! Или бъркам нещо? И попадна ми едно реле за време,от 3 до 300 секунди.. Как трябва да се свърже! Ще кача снимки за да се ориентирате !!
Прикачен файл:
IMG_20170125_202007.jpg
Прикачен файл:
IMG_20170125_201914.jpg
Прикачен файл:
IMG_20170125_201801.jpg
Прикачен файл:
IMG_20170125_201629.jpg
shadow__01 - майстор
Правилно си се ориентирал. Само ще трябва да добавиш едно мостче от клема 7 към клема 1 на часовника. На клема две ти излиза фаза за бубината на контактора.
Не разбрах само за какво ти е това реле за време дето ти е попаднало? За твоя случай не можеш да го ползваш.
hidrazin - майстор
Мъгла, стига с тези бУбини бре! Това не са срамни буби че да са с У. :-D
:partyman:
bube760205 - специалист
shadow__01 написа:
Правилно си се ориентирал. Само ще трябва да добавиш едно мостче от клема 7 към клема 1 на часовника. На клема две ти излиза фаза за бубината на контактора.
Не разбрах само за какво ти е това реле за време дето ти е попаднало? За твоя случай не можеш да го ползваш.
По принцип не ми трябва за момента,но за какво мога да го ползвам като например става ли за-(стълбищен автомат) и ако да как трябва да се свърже?Изобщо как трябва да се свърже,че да заработи !
bube760205 - специалист
Добре а ако се направи мостче от клема 7 до клема 3 -демек нормално затворен контакт няма ли да сработи?
shadow__01 - майстор
hidrazin написа:
...Това не са срамни буби че да са с У. :-D
Кой за каквото си мисли...
bube760205 - специалист
Някой да помогне със схема на свързване ? на релето?
hidrazin - майстор
Релето си има схема отстрани. Доколко се вижда от снимките правени със скапан телефон,
разположението е като горе в ляво и схемата долу в ляво.

Изображение
Демек 15 е подвижния контакт, 16 е NC а 18 е NO
На А1 и А2 - мрежово напрежение.
На А1 и В1 - 24 волта.
Демек може да го захранваш както с 240V така и с 24V DC или AC.
Повече тук:
Timing Relays
:partyman:

Тема "Как да ги свържа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: