Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
titi74 - напреднал
Здравейте,реших да почистя ключето за скоростите на ширма понеже беше клеясало и не работеха първо и второ ниво а само трето,и направих беля.Дръпнах без да искам кабелите без да видя как бяха включени и сега не мога да ги вържа #-o
Може ли някой да ми обясни как да ги свържа [-o<
Има един сив който прави мост и заминава към крушката (която само тя свети)и други три червен черен и син които предполагам са за регулиране нивото
Изображение
Изображение
Изображение
shadow__01 - майстор
5 минути се чудя какво е това "ширм", пък то било аспиратор.
Относно ключа, едва ли на всичките пластинки е имало кабели. Не може и да се ориентираш по надрасканото но кабелните обувки къде е имало кабел?
titi74 - напреднал
Да,личи си къде са били кабелите,но проблема е че не мога да налучкам кой къде е бил.
Пробвах доста комбинации,но не се получава.
zdravcho - специалист
titi74 написа:
реших да почистя ключето за скоростите на ширма понеже беше клеясало и не работеха първо и второ ниво а само трето
това значи ли че си го отварял за да го почистиш? Ако си, има ли вероятност при сглобяването обратно, нещо да се е объркало? Ако си го отварял по устройството вътре не можеш ли да разбереш в кое положение кои изводи са свързани? Провери работата му с мултицет. Освен трите кабела с обувките трябва да има поне още един.
moimoimoi - майстор
що пипаш е?
ся ходих да видя моя ширм , копчето е същото но в него влизат и фазата и нулата , единия ред е за фазата а другия за нулата
при теб явно се прекъсва само едното/да кажем че е фазата/
пробвай така ,като е възможно да се наложи да размениш черен,син и червен за да си наредиш степените

Прикачен файл

aZYkSfLl.jpg
aZYkSfLl.jpg (85.4 KиБ) Видяна 1556 пъти
titi74 - напреднал
moimoimoi написа:
що пипаш е?
Ми да ме питаш,дърводелец да се занимава с жици :yawinkle:
Благодаря ти,по твоята схема тръгна поне както си вървеше последно само на трето ниво,явно мотора сдава багажа.
За сега поне ми спести стотина евра :partyman:
moimoimoi - майстор
моя като го гледах видях че вътре ключа има нагар е възможно от износване на плъзгача да не дава контакт
т.е. може да се наложи просто да се смени самия ключ

Тема "Моля за бързо съдействие...кабели ширм" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: