Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Delev88 - напреднал
Здравейте,нов съм в форума ,но се надявам да намирам полезна информация.Проблема ми е следния.Изпадна ми здрав мотор от пералня.Незнам марка на пералнята.Искам да го задвижа,но незнам как.Може ли някои да помогне.Да кажа че нямам опит с електричеството

Прикачен файл

20170405_195943_800x600.jpg

Прикачен файл

20170405_195931_800x600.jpg

Прикачен файл

20170411_223858_600x800.jpg
hidrazin - майстор
Мотора е четков. Тези двата жълти кабела дето излизат от черната "капачка" не ти трябват.
Не ги използвай. Те са за таходатчика. Проследи си кабелите.
Схемата е следната - 230V на единия край на статорната намотка, другия край на статорната намотка към едната четка, другата четка към 230V.
Ето така:
Изображение
Желателно е да се ограничава пускови ток на тези мотори, примерно през фазов регулатор.
Поне при първото пускане и пробите го захрани или през крушка или през някакъв нагревател за да няма "изненади". :-D
:partyman:
Delev88 - напреднал
Благодарности колега мотора тръгна,остава да разбера как да му сваля оборотите малко.
lov - майстор
https://www.aliexpress.com/item/15W-250 ... 0a338a4d55
Като се ползват и двете жълти кабелчета дето Хидразина ти каза че не ти трябват. Така можеш да си ползваш двигателя при почти запазена пълна мощност в целия диапазон. Като зададените предварителни обороти почти не мърдат за разлика от всички други предложения за фазови регулатори или вързани последователно крушки или нагреватели.
tzetz009 - специалист
Като за "нямам опит с електричеството" - направо летящ старт ! Лошо няма ! :? :? :?

:partyman: :partyman: :partyman:
lov - майстор
То има една стара приказка. :-D
-- То и тате може ама козата си сака пръч. :cool:
Па това към което съм го препратил да дири да не е по сложно от това дето го е направил до тука. Има да върже двата жълти кабела на определените места на клемореда. Китайците са го направили като за неграмотни хора да могат да се справят сами.
tzetz009 - специалист
:cool: :cool: :cool: Нещо не съм доразбран . Не оспорвам нищо друго освен самооценката на съфорумника пуснал темата !!!

До преди два месеца един "опитен с електричеството" ми обясняваше , че различава успешно "ВОДЕЩИЯ" от "НЕГАТИВНИЯ" проводник !!!

:partyman: :partyman: :partyman:
Delev88 - напреднал
Колеги познат ми каза че с потенциомитър съм можел да свля обротите.Има ли нещо верно.
valentino76bs - майстор
Всяко нещо дето сваля оборотите има потенциометър+още нещо.Горно предложение си е добро и евтино!

Тема "Пускане на мотор от пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: