• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mr.stanchev - напреднал
Здравейте,
Преди време поисках помощ тук за проблем със зеге - Съвсем изчерпателни отговори ми помогнаха да се справя с проблема. Ползвам си машинката вече година без проблем, благодарение на вас, благодаря!
Сега ситуацията е следната - имам винтоверт на ток, на който батерията му не държи, максимум 20 минути работа.
Искам да си използвам машинката в домашни условия и да я преработя така, че да и поставя кабел, за да работи на 220 в. Изпълнимо ли е това? Може да ви се стори глупаво, но съм изключително бос по отношение на тока. Машинката е 16,8в., мисля че друго по нея не пише. Купих я за 10 лв. от един пазар.
Моля ако някой е правил такива гимнастики да сподели, но нека го направи като на малоумен.
Благодаря!
hidrazin - майстор
Изпълнимо е. Харесваш си едно захранване от тук (или от другаде) и готово:
http://www.meanwell-bg.com/
Примерно модела RS-150-15 който е 15V 10A а 40 кинта но не съм сигурен дали ще стигнеш пълната мощност.
По-добре RSP-320-15 за 15V 21А но цената вече гони 90 кинта...
:partyman:
mr.stanchev - напреднал
hidrazin написа:
Изпълнимо е. Харесваш си едно захранване от тук (или от другаде) и готово:
http://www.meanwell-bg.com/
Примерно модела RS-150-15 който е 15V 10A а 40 кинта но не съм сигурен дали ще стигнеш пълната мощност.
По-добре RSP-320-15 за 15V 21А но цената вече гони 90 кинта...
Ух, благодаря за бързият отговор.
На фона на 10 лв. инвестиция в инструмент, 90 ми се виждат... някак неестествени.
Благодаря!
П.п. мислех си че само да вържа червена и черна жичка някъде във винтоверта ще реши проблема :-D
torbalan - Дървен философ
Ако работи, както е на зарядното, може да пробваш с кабел между зарядното и винтоверта...
Така зарядното постоянно ще дозарежда батерията.
mr.stanchev - напреднал
torbalan написа:
Ако работи, както е на зарядното, може да пробваш с кабел между зарядното и винтоверта...
Така зарядното постоянно ще дозарежда батерията.
Имате ли снимки на подобно изпълнение? Ще са ми от голяма полза. Както казах, не разбирам бъкел от токове...
torbalan - Дървен философ
Потърси съсед, който обича бира и разбира от тоци...
Отеб бирата и мезето...

Бира, според съседите, може да бъде заменено с вино, ракия, кола, мастика, айрян...
shadow__01 - майстор
Отиваш в магазин "Щайнбергер" и носиш батерията да и сменят елементите. Там ще ти кажат колко ще струва (около 50-60лв) и си имаш винтоверт с чисто нова батерия.
Правил съм номера със външното захранване, но е много неудобно и често защитата изключва.
moimoimoi - майстор
като се има напредвид че има разно винтоверти на 220 волта за 50-80 лева не виждам смисъл да се инвестира в направата захранване

примерно https://el-mashini.bg/product/2371/vint ... aider.html

или https://raidermashini.com/%D0%BF%D1%80% ... 0%BA%D0%B8
hidrazin - майстор
moimoimoi написа:
като се има напредвид че има разно винтоверти на 220 волта за 50-80 лева не виждам смисъл да се инвестира в направата захранване...
++++ много
Точно! То ако си струваше нямаше да ги продават по 10-15 кинта.
И да му смениш батерията в Щайнбергер въобще не е ясно колко ще изкара.
Може година-две, може и три месеца ... после пак.
Пресен пример от преди две седмици - сменени елементи с такива нови от Елимекс - изкараха точно три месеца като са завити няма и 100 видии за това време.
Заслужава си само за хора дето им се намира по чекмеджетата това-онова като е при мен.
Все мога да събера някое захранване без пари - разбира се при условие че не ме е фанал мързела....
mr.stanchev - напреднал
Не става въпрос за смяна на батерия, нито за закупуване на нов винтоверт. Принципен е въпроса - с малко средства и ваша помощ да скалъпя нещо... Наистина ме няма в тоците, а като знам колко опасен е тока, се отказвам от начинанието. Наистина си мислех, че просто + и - към самият винтоверт и честито :? В Шумен всяка събота се прави някакъв битак, почти не пропускам да си купя някой ''боклук'', който да ползвам до откат. Към стоки от 50-80 лв. съм алергичен, заплатата ми не го позволява.
  • 1
  • 2

Тема "Акумулаторен винтоверт на ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: