Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dpnv - помощник
Здравейте,

Трябва да нарежа една водоустойчива LED лента (IP65). Сега е покрита със силиконово ръкавче/слой, но като я режа се прекъсва.
Намерих в нета някакво специално силиконово лепило за лед ленти - https://discom-bg.com/Product/snk10sg-s ... arelux/210 , но не ми се чакат 3 седмици доставка.

Мога ли да ползвам секундно лепило или нормално силиконово лепило или термосвиваем шлаух или комбинация от 2те ?

Ще съм благодарен ако някой сподели опит или мнение.

Поздрави,
Lutchezar - майстор
Аз бих пробвал с полиуретаново лепило, онова за автостъкла например.
Avas_co - майстор
Ползвам, една такава лента, която я водят водоустойчива. На мен това не ми е баш приоритет. Има там едни тапи, аз ги мотам с теса. Ама да свършат работа срещу вода, няма шанс.
Една се беше накиснала, малко. Ами, един метър даде фира.
PU, както рече Лъчко.
Друго, което бих опитал, вместо да купувам PU, ако нямам и после да су чудя какво да го правя, е някакво лепило за гума. Предполагам ще свърши работа да слепи страните в края на "саламчето".
Секундно лепило ми е топило някакви материали за лепене, но не помня какво беше.
С обикновен силикон "затапих" двата края на алуминиев профил за лента, след като напъхах в него съвсем обикновено парче. Целта е просто да седи там, а не да е водоустойчиво, макар че и това би могло да се постигне с повече цапотия.
Скоро си поръчвах от някакъв сайт водоустойчива по размер. Правят и димери за тях.
Доволен съм.

Тема "Водоустойчива LED лента" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: