Здравейте колеги, може ли да ми кажете дали съм обозначил правилно местата на обемните датчици за СОТ, магнита на вх. врата и на клавиатурата, а централата съм измислил къде да я сложа, но от съображения за сигурност не съм я обозначил
. Понеже дойде време да ремонтираме апартамента и мисля да си прекарам и кабели за СОТ ( аз само кабелите ще си прекарвам, самото подвързване, избор на системата и т.н. ще си извикам професионалисти). С електроинсталацията ще се оправя - преди съм работил като електротехник, но за СОТ системите нямам много добри знания. От това което прочетох тук във форума достигнах до следните заключения:
1. Пускам си отделен кабел - "Сот/алармен кабел 6x0.22мм" от централата до всеки от обемните датчици.
2. Отделен кабел от централата до клавиатурата.
3. Отделен кабел от централата (за всеки случай) до магнита на вратата.
4. Отделен кабел от централата до една от терасите отвън - за външна сирена (пак за всеки случай и несъм го обозначил на коя тераса е пак от съображение за сигурност
)
5. От разпределителното таблото до централата мостов проводник 3x1,5мм за захранването и.
Ако нещо съм пропуснал или не е така, моля да ме коригирате!
Благодаря предварително за помощта!

1. Пускам си отделен кабел - "Сот/алармен кабел 6x0.22мм" от централата до всеки от обемните датчици.
2. Отделен кабел от централата до клавиатурата.
3. Отделен кабел от централата (за всеки случай) до магнита на вратата.
4. Отделен кабел от централата до една от терасите отвън - за външна сирена (пак за всеки случай и несъм го обозначил на коя тераса е пак от съображение за сигурност

5. От разпределителното таблото до централата мостов проводник 3x1,5мм за захранването и.
Ако нещо съм пропуснал или не е така, моля да ме коригирате!
Благодаря предварително за помощта!