Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stoyan4o - напреднал
Търсейки най качествения български бойлер попаднах на сайта на
фирмата Алпа титан София.Постарали са се,но и цените са хубави.
Има ли някой от вас впечатления за бойлерите на фирмата,защото
съм от провинцията а и тук никой не ги е чувал още.
martjn - напреднал
За тая марка нямам инфо.Иначе всеки знае,че във ВАРНА се правят най-качествените уреди.Варненската стока е на световно ниво.
Trifun - специалист
В интерес на истината и аз за пръв път чувам за тая фирма, но ако се вярва на това, което пише в сайта им, водосъдържателят е изработен от неръждаема стомана, а това е най-важният елемент в един бойлер. Но за 408 лв. (при това БЕЗ ДДС !) ми се струва че би могъл да си купиш и бойлер с неръждаем водосъдържател от "Елдоминвест" - Варна, при това от най-новата им серия - тези, с микропроцесорното управление...
Гаранцията на първите е 15 години (звучи зарибяващо), а на вторите - 10 години, така че в крайна сметка ти си прецени.
georgiarg - специалист
След проучване на пазара си купих бойлер на елдоминвест с неръждаем водосъдържател, защото не можах да намеря по-качествен продукт на пазара. А бойлерите на варненската ф-ма ако не са по-хубави, то ще са равни по качество на бойлера от Алпа титан София.
nilro - специалист
И аз да дам един отзив за алпа титан.
Не че има смисъл,темата е много стара,а фирмата вече май я няма.
Но преди да изхвърля един такъв бойлер,реших да се разтърся с какъв произход е,защото бойлерът все още работеше,а беше на около 20 години :shock: Тръбичките му лъскави,няма ръжда,много лек-120 L,но с не добра изолация.Подменяно е нещо само по електрическата част.Цената е била 20 900 лева.Май няма да го изхвърлям.Поздравления към производителя =D>
шоп - майстор
От около месец съм собственик на една 650 литрова АЛПА титан с една серпентина.
Купих го изгодно втора ръка от един фалирал хотел. Подгряван е само с трифазен ток. Серпентината изобщо не е подвързвана. На 17 години е.
За мен това е идеалният бойлер. Размерите са му 70х80х230 ( с коляното отгоре почти 240см) Тежи над 200 кг. Долната серпентина, отворите за рециркулация и датчици го правят идеален за подгряване със слънчева енергия.

От към изолация наистина може да се желае още, но е много лесен за допълнително изолиране.
hidrazin - майстор
По-добре си го пусни в плювалника за продажба - ОЛХ.
Не му е мястото тук...
:partyman:
shadow__01 - майстор
Не знам защо доста хора мислят, че варненските и сливенските бойлери са толкова качествени. Тези марки лежат на стари лаври. Електрическата им част е с възможно най-нискокачествените елементи, а водосъдържателите им изкарват в най-добрия случай година след гаранцията. Постоянно им нагарят ключовете, дефектират им терморегулаторите, а да не споменавам и вечният проблем с нагарящите кабелни обувки и стопени кабели в следствие на това. Пластмасовите им капаци пък са направо.... След няма и две години вече са почти изгнили и сами се чупят при опит да ги отвориш.
А за произхода им е много съмнително. Споменаваше се преди че водосъдържателите ги внасяли от Китай (може и да е грешно).
По-добре някой бойлер на не толкова известните български производители като Шишков, Алпа титан или някой хасковски(забравих марката). Може и немски на Стибел елтрон.
nikolov333 - майстор
Матев е Хасковския производител.. У нашите и на село имат 2 броя по над 12-15 годишни.. Работят без изключване на 1-ва степен, до сега без никакви ремонти..
lov - майстор
Е и аз да го поФаля Матев. След 3-ти сменен водосъдържател и няколко терморегулатота разпаднал се пластмасов капак щото не било попадало в гаранцията. Ша знаеш много са доби. Следващия път ако някой реши да ми го подари да знае че ще го набия. Само ще спомена единия от дефектите. Пробив в серпентината а в рекламата ползвали били безшевни тръби.

Тема "отзив за алпа титан" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: