• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hristov1 - специалист
Здравейте, искам съвет тъй като всеки път като ми се наложи да правя нещо с ток спирам тока направо от главния бушон (Живея в къща бушона се намира на първия етаж, а при мен на 2рия етаж е таблото) та да премина направо към въпроса ако случайно объркам нещо някога може ли да гръмне главния бушон долу докато го завинтвам (Керемичен е бушона а мрежата е двупроводна)
Може да ви се струва глупав въпроса но страдам от паник атака като става дума за ток... :)
Поздрави.
plamen6703 - майстор
Не е нещо невъзможно да се случи, въпроса е щом страдаш от паник атаки да не правиш нищо свързано с ток и бушони и като ти се наложи да викаш на помощ квалифициран електротехник.
Така няма да се излагаш на излишни паник атаки и да товариш излишно психиката си с неспецифични за теб дейности.
shadow__01 - майстор
Винтовите предпазители са доста бавни и преди да гръмне в ръката ти ще падне този в таблото с електромера.
Накратко написано: Да, като цяло винтовите предпазители са доста опасни. Помисли за замяната им с автоматични.
hristov1 - специалист
Е добре сега аз ако исках да викам техник за едни лунички и за контакти щях да го извикам нали така :)
Благодаря за съвета наскоро бях гледал в практикер едни бушони подобни на тези керамичните само че са пластмасови и с червено копче мисля че са нещо подобно като автоматичните или ? :)
hristov1 - специалист
Мисля че няма смисъл да сменям цялото табло горе на етажа ами просто да подменя главния бушон с автоматичен така или иначе не пипам таблото горе а като се наложи ползвам само главния :) Греша ли :) Благодаря ви и поздрави. :drinkers:
preslav - майстор
hristov1 написа:
Е добре сега аз ако исках да викам техник за едни лунички и за контакти щях да го извикам нали така :)
Благодаря за съвета наскоро бях гледал в практикер едни бушони подобни на тези керамичните само че са пластмасови и с червено копче мисля че са нещо подобно като автоматичните или ? :)
Ако имаш предвид това - https://www.google.bg/search?q=%D0%B0%D ... yj9rkjLU_M: - махаш стария, навиваш новия, натискаш черното копче и си готов. Има ги в различни амперажи - консултирай се какво ти трябва.
hristov1 - специалист
Да точно това имах предвид ами трябва да ги видя бушоните и по късни ще пиша. Благодаря.
Натискам копчето на бушона и спира тока нали така ? Като другите автоматични?:)
preslav - майстор
hristov1 написа:
Да точно това имах предвид ами трябва да ги видя бушоните и по късни ще пиша. Благодаря.
Малкото червено е за изключване, голямото черно за включване - няма място за паника, ако искаш да си напълно сигурен, след изключването на автомата го развиваш.
plamen6703 - майстор
hristov1 написа:
Бастър копче и спира тока, бастър копче и пускаш тока :-D
hristov1 - специалист
Причината поради която ме е страх от тока е че живея на 2ри етаж а над мен е тавана и на покрива имаше счупени керемиди и по някое време е протекло вода и явно е попила в плочата и е стигнала до полюлея в едната стая която не се ползва даже нямаше крушка там и тук преди няколко дни реших да проверя с фазомера дали някой е пуснал ключа и при допира на фазомера с фасунгата стана жестока фоерверка и незнам как съм жив фазомера стана въглен ама още работи де хах та доста се стреснах вода и ток та това ясно .. от тук нататък просто ми омръзна да отвивам и завивам всеки път като завивам бушона треперя а сега нямам възможност да сменя и долу и горе целите табла и мисля да сложа долу на главния един такъв и горе имам още 5 за 30лв горе долу ще имам автоматични бушони :)
  • 1
  • 2

Тема "Опасен ли е главния бушон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: