Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
GL78 - специалист
дадоха ми 2 LED лампи 12W, E27 изгорели, ей така за части. плочките с диодите и те бяха за боклука нали там с мерене с мултицет, но се оказаха здрави с проба с изтощена батерия 9V. мултицетите не мериха ли пад на напрежение при P-N прехода- диодите са 2835. как се мерят такива диоди?
kolev_k - специалист
Захрани я платката с батерийката и мери напрежението в-у диода.Предполагам е 3 Волта.А много мултицети мерят до под 3 Волта.
GL78 - специалист
kolev_k написа:
Захрани я платката с батерийката и мери напрежението в-у диода.Предполагам е 3 Волта.А много мултицети мерят до под 3 Волта.
единият мулти... е с батерия 9v, а другия 12v- просто нищо- изгорели, а те всички са здрави (пробване с батерия). за по-сигурно ще ги пусна с 47nF на 220v. те са 27 последователно, но въпроса си остава-защо мултицетите лъжат...
kolev_k - специалист
Пак ти казвам че в режим мерене на диоди е до 3В.И моя е с9В батерийка(волтграф,200 кинти струва)ама мери до 3В.А в режим на съпротивление тока който пропуска мултицета не е достатъчен да отпуши PN прехода и затова ти показва че са дали фира.
hidrazin - майстор
GL78 написа:
...но въпроса си остава-защо мултицетите лъжат...
Такъв въпрос въобще не стои. Мултицетите не лъжат. Просто има хора които не могат да работят с тях и не знаят въобще какво измерват. :-D
И престанете с това "диодите са 2835" - НЯМА такива диоди. Има корпус 2835.
А какво е сложено в този корпус е съвсем друга бира. Примерно:
светодиоди в корпус 2835 с 3 чипа
Има и с 6 чипа. Какво тогава ще измериш с умрелия си мулти... ???
Докато човек дето знае какво прави, с амперметър, волтметър, захранване и резистор мое ти свали VA характеристика на тоя светодиод...
:partyman:
Ники274 - специалист
..бонус и ватовете ще свали :mrgreen:
GL78 - специалист
hidrazin написа:
GL78 написа:
...но въпроса си остава-защо мултицетите лъжат...
Такъв въпрос въобще не стои. Мултицетите не лъжат. Просто има хора които не могат да работят с тях и не знаят въобще какво измерват. :-D
И престанете с това "диодите са 2835" - НЯМА такива диоди. Има корпус 2835.
А какво е сложено в този корпус е съвсем друга бира. Примерно:
светодиоди в корпус 2835 с 3 чипа
Има и с 6 чипа. Какво тогава ще измериш с умрелия си мулти... ???
Докато човек дето знае какво прави, с амперметър, волтметър, захранване и резистор мое ти свали VA характеристика на тоя светодиод...
:partyman:
съгласен. мислех, че меря ей така p-n преход ама...има и нещо друго- този КОРПУС работи на 3 и между 6 и 7 волта. днес поразгледах. ами докато не пипнеш е така. или по-скоро исках да кажа, че 5мм диод 3 до 3,6v го ловех с мулти..., но тук е малко по-различно. няма лошо- нито първи ни последен ще съм с подобни въпроси. нека и други като мен прочетат това. благодаря Ви

Тема "измерване на LED" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: