Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
cvettomirr - специалист
    Здравей те. Трябва ми честотен регулатор да управлявам един мотор на 400хц, 5.5 киловата. От БГ мога да взема мицубиши и шнайдер електрик втора употреба които са за 7.5киловата имам запас в ампери но са втора употреба. От европа мога да вкарам чисто нова Делта и Яшкава които са за 5.5 киловата и покриват нуждите на двигателя. Та се чудя втора употреба по мощен инвертор или нов който е със задоволяващи параметри. Също и мнение за марките ме интересува, мицубиши, шнайдер, делта или яшкава. И четирите марки като цена са горе долу покриват. Искам да взема нещо горе долу добро
    Avas_co - майстор
    Сигурна ли е работата с тия 400 херца ?
    Та по ред да си дам скромното мнение :
    Регулаторите на Шнайдер никак не ме кефят, дълго за обяснение.
    Виж Данфос-Вакон от по регулаторите много ми допадат.
    Делта не са ли диви китайци ?
    Пипал съм техни няколко монофазни регулатора и не останах очарован, но не успях да се заиграя.
    Имат представителство в България, в Пловдив, но никакъв допир с тях.
    Митсубиши не съм и виждал, ама митсубиши,...
    Яшкава, Яшкауа или там както е, съм пипал еднократно, тоест нищо не пипах, та ...
    В Пловдив е представителя на Еmerson( Контрол Техник)- висок клас регулатори, както и на Инвертек, които на мен много ми допадат.
    Тия дни бях при тях за един измяукал регулатор и ми направиха много добро впечатление.
    cvettomirr - специалист
    Наистина ми трябват 400херца толкова е мотора, не съм запознат с марките при инверторите, Yaskawa е заедно с ОМРОН или копие на омрона. Delta правят много захранвия мисля че са добри. За данфос нямам мнения като цена не са скъпи,за ЕМЕРСОН нищо незнам, МИЦУБИШИТАТА са скъпи като цена като качество незнам. Какво е векторно управление също незнам, едните ги подържат другите не. И накрая заслужава ли си покупката на втора употреба инвертор или само нов.
    moimoimoi - майстор
    а мотора за 380/400волта ли е предвиден да работи?
    ако може снимай му табелката с техническите данни
    cvettomirr - специалист
    Прикачен файл:
    IMG_8301.JPG
    това е мотара, за който ми трябва инвертор
    Avas_co - майстор
    Ахам, турски двигател.
    Това Арел, на мен ми напомня на Аркел.
    При турците нещата са бая навързани, аха като свински черва.
    Покрай техните революции изчезнаха Акъш( Akis), които правеха интересни двигатели.
    Тия дни гледах един каталог на една турска фирма, продаваща разни интересни работи, та след като Акъш изчезнаха в тоя каталог имаше разни двигатели с червени ленти, та ...
    Я виж производителя с какво препоръчва да се командва тоя двигател.
    Пък после да мислим какво да ти търсим.
    cvettomirr - специалист
    ОТ AREL ми препоръчват Yaskawa i Delta electronics 5,5Kw на 400 херца с векторно управление и на цена два пъти по ниска от продажната в магазините в бг. Относно Arel съм с доста добри впечатления, имах шпиндел мотор китайски, после купих ELTE и все разбиват лагери и ремонта им струва колкото нов шпиндел. В момента сме с HITECO 9kw и съм страшно доволен. Турският АРЕЛ е с Атс, по поръчка е правен с обикновени лагери за друга машина, ще го видим колко ще изскара и ми трябва инвертор за него.
    cvettomirr - специалист
    Съфорумци, към коя марка да се ориентирам, нов или втора употреба инвертор.
    Avas_co - майстор
    Ми производителя си го е казал, аз лично бих заложил на японците.
    valentino76bs - майстор
    cvettomirr написа:
    Съфорумци, към коя марка да се ориентирам, нов или втора употреба инвертор.
    Абе такова нещо втора употреба само от доверен източник,ново с гаранция най добре! През годините назад доста машини са били с митсубишита и нямам спомен да е дало някое дефект.5.5 е 1000лв.От колеги чувам че и ,тея китайчетата на викиват бивали.И не знам каква е машината ако проекта е да имаш външен дисплей по добре вземи някой на който дисплея му се маха така можеш да го сложиш някъде ,че да можеш да следиш обороти примерно.Щото аз ся се набутах за втори дисплей ама не е болка за умиране едни 200лева :)

Тема "Каква марка VFD честотен регулатор да избера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: