stoino9427 написа:Някой има ли схема за индукционен нагревател?!Нещо като мощност на този индукционен нагревател да споделиш, за какво ще го ползваш... ако е просто за индукционен нагревател кажи за ляв или десен ти трябва схема

stoino9427 написа:Някой има ли схема за индукционен нагревател?!Нещо като мощност на този индукционен нагревател да споделиш, за какво ще го ползваш... ако е просто за индукционен нагревател кажи за ляв или десен ти трябва схема
stoino9427 написа:Мощност 1кw, ще го ползвам за нагряване и развиване на тръбиПонеже съм много слаб гадател за какви тръби става дума и не знам до каква степен си подготвен да изпълниш самостоятелно такава схема, защото си иска съответната подготовка. Помисли върху това дали не е удачно да си купиш някакъв готов "китаец" инвертор за заваряване, с малки преработки по изхода и един индуктор от медна тръба може да постигнеш желаният резултат. Това е само като идея, иначе има схеми, но според мен трябва да се ориентираш към нещо готово. Уверявам те, че ще ти излезе много по-евтино от това да изпълняваш схема, да си правиш експерименти... транзисторите и др. компоненти "горят" светкавично.. струват пари... знам, че кеф цена няма, но все пак
nikolson написа:Това е едно като бързовар. Чакай да дам снимкаПрикачен файл:ind.PNG
stoino9427 написа:Някой има ли схема за индукционен нагревател?!Разгледай тази тема!
kolev_k написа:Една проста газова горелка не върши ли същата работаРазбира се, че върши и е много по-проста, достъпна и удобна. Въпросът обаче не е с какво да си нагрявам тръбите, а друг.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: