Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте!

Във входа където живея плащаме средно по 300 лв. за осветление на месец. :? :? :?
Предложих да минем в 21-ви век и да сменим крушките с нажежаема жичка със светодиодни, първоначално на първия етаж. Сменихме ги, но светодиодните крушки не загасват. След като върнахме старите крушки те си изгаснаха като нямаше движение във входа. Светлината, както се разбра, се активира посредством датчици за движение.

Моля за мнението Ви дали е възможно да не гаснат само защото са светодиодни или не.

Благодаря ви!
preslav - майстор
Имам нещо такова - https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D ... nC-5aIpnqM: - само, че моето е за 2 Х 60 Вата - с 2 ЛЕД крушки по 10 Вата - нямам проблеми с негаснене. Или вашите тела са по-менте от моето или някой е свързал жичките по незнаен начин. Тези 300 лв. месечно само за осветление ми се виждат множко - огледайте се по етажите някой да не си свети с печка с кварцови реотани.
Jacomo - специалист
Дай повече информация как са свързани лампите. Има ли също датчик за светлина, т.е. да се пускат само когато има движение и е тъмно. Всяка лампа със собствен датчик ли си е и индивидуално ли светва или всички датчици командват реле, което подава напрежение към всички лампи?
mironcho - специалист
300лв - много е :? Огледайте из мазите да няма наредени фризери на общия ток.
hidrazin - майстор
Определено е много и има нещо гнило ако е само за осветление...
Това прави да има постоянен товар от 2kW през целия месец, NON-STOP !!!
Може да има 20 ламБи по 100W ама все пак не работят постоянно, ден и нощ...
Вероятно някой краде от общия ток... :?
:partyman:

Тема "Светодиодни крушки и датчик за движение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: