Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте !!
Имам молба да разрешите моят проблем като ми помогнете!...
Инсталираха на кемперчето слънчеви панели естествено сложих лед осветление едноцветно бяло с димер дистанционно ..И когато ги включа премигват слабо но дразнят ,когато изключа слънчевите панели от предпазителя спират да премигват ..Когато са само на акумулатор само не премигват...Мнение...помощ??
Благодаря предварително!!
tzetz009 - специалист
Акумулатора ти е стар или слаб , щом контролера успява да смущава димера . Закачи си още някой акумулатор . Все ще му намериш място .

:partyman: :partyman: :partyman:
Здравей благодаря за отговора но ...Имам три чисто нови тягови акумулатори по 100 амп н на банер на 3 месеца са не съм ги експлоатирал още дет се казва всичко е чисто ново панели контролери предпазители всичко ленти лед...
Много ми е интересно от какво може да е!!
Благодаря ...
vassques - напреднал
Когато LED лентата премигва, тока само от панелите ли е?
Не минава през акумулаторите..като изключа от предпазителя панелите и спира да мига
mironcho - специалист
Добре дошъл във форума!
Този, дето е измислил и монтирал системата какво каза по въпроса? Може контролера на панелите да не понася димера по някаква причина.
DMN - майстор
baizoro,
виждам, че като пишеш не употребяваш запетайки. Едно време като учехме предмета "Български език" в училище, нашия учител беше ни казал, че заради погрешно поставена запетая в едно писмо обесили човек.
Та конкретно на последното ти мнение:
baizoro написа:
Не минава през акумулаторите.
"Не минава през акумулаторите."
или
"Не, минава през акумулаторите."
Виждаш, че една запетайка променя коренно смисъла.
Кое е вярното? Минава или не минава? Трябва ли да има запетая или не?
Извинявам се за краснописа!!!
Минава през акумулаторите.Когато изключа панелите да не зареждат и спира да премигва.Утре пак ще идва човека който ги монтира да види какво става ,смени кабелите с по голямо сечение или по дебели които отиват до акумулаторите,смени друг контролер с нов и същото без промяна, колкото повече пече и зарежда толкова по силно премигват ледовете.Ако има промяна утре ще пиша а вие пак можете да помагате!!
nikolov333 - майстор
Според мен проблема е от Димера или от драйверите на лед крушките, ако си с такива.. пробвай с друг димер и крушки и провери с камерата на телефона, като изключиш от настройките и функцията за "изглаждане" на премигването, дали има трептене на картината на екрана..
Аз съм с такива луни.. http://www.krushki.com/index.php?main_p ... ts_id=1034 и с такъв димер.. http://www.krushki.com/index.php?main_p ... ts_id=1190 и тези ленти.. http://www.krushki.com/index.php?main_p ... cts_id=933 и никакво мигане няма..Забравих и захранванията, понеже съм на ток..да не решиш, че е на акумулатори и панел, като твоята..
Последна промяна от nikolov333 на вт юни 13, 2017 11:26 pm, променено общо 2 пъти.
tzetz009 - специалист
:-D Остава да ти предложим аудиофилски кондензатор "амнайсе" фарада към системата !

(това със смяната на кабелите е пълна ШИТНЯ !!! )

:partyman: :partyman: :partyman:

Тема "Проблем с лед осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: