• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Моля за съвет - Как да използвам по предназначение ел.уреди американски стандарт в България.Пълен невежа съм в тази област, така че моля за по-прости обяснения. Уредите са от типа домакински-пералня, сушилня, прахосмукачка, хладилник.
naB4o - специалист
Първо им виж етикетите, които са близо до щепселите. Там ще пише какво напрежение ги захранва. Обикновено в сащ е 110V/60HZ, като има някои уреди, които стават и за нашите контакти (220в/50хз) Ако е така ще стане само със смяна на щепсел евентуално. Ако е само за 110в, ще трябва конвертор от едното на другото напрежение, с мощност по-голяма от консуматора. От САЩ си имам лаптоп, рутер и други дреболии от бригадите 2007-8, като повечето бяха с адаптор/зарядно, и намерих еквивалентно БГ, някои бяха и за двете напрежения, там смених щепсела.
Дай снимки на това което искаш да пускаш и ще видим какув съвет може да се даде.
krasi92 - майстор
В посолството пак е имало смяна на уредите.Може да ги ползвате само с трансформатори на напрежението от 230 на 110 волта.
От всичко, което изчетох по този мой проблем, най-много ме притеснява различната честота, което ще се отрази на електрониката в програмите. И какъв точно трансформатор да купя-най-голямата мощност е на прахосмукачката-2400 w. #-o
naB4o написа:
Първо им виж етикетите, които са близо до щепселите. Там ще пише какво напрежение ги захранва. Обикновено в сащ е 110V/60HZ, като има някои уреди, които стават и за нашите контакти (220в/50хз) Ако е така ще стане само със смяна на щепсел евентуално. Ако е само за 110в, ще трябва конвертор от едното на другото напрежение, с мощност по-голяма от консуматора. От САЩ си имам лаптоп, рутер и други дреболии от бригадите 2007-8, като повечето бяха с адаптор/зарядно, и намерих еквивалентно БГ, някои бяха и за двете напрежения, там смених щепсела.
Дай снимки на това което искаш да пускаш и ще видим какув съвет може да се даде.
Опитах се да кача снимки, но формата им е голям, а не зная как да го намаля. На прахосмукачката пише-120V 60 Hz 12A. :sad:
krasi92 написа:
В посолството пак е имало смяна на уредите.Може да ги ползвате само с трансформатори на напрежението от 230 на 110 волта.
https://www.aliexpress.com/store/produc ... 6004.html- Този например ще ми върши ли работа? #-o Или този:https://www.proton-bg.com/Default.asp?m ... icleID=688 е май-по-добре,а? Ама не мога да му разгадая характеристиките, по-точно дали преобразува и честотата от 60 на 50 Hz.
Последна промяна от JULIA_0714 на чет окт 05, 2017 10:44 am, променено общо 1 път.
plamen6703 - майстор
JULIA_0714 написа:
Моля за съвет - Как да използвам по предназначение ел.уреди американски стандарт в България.Пълен невежа съм в тази област, така че моля за по-прости обяснения. Уредите са от типа домакински-пералня, сушилня, прахосмукачка, хладилник.
До момента са ти отговорили гадатели :wink: Изброените уреди ще трябва да ги отнесеш в сервиз за да могат след това да работят на нашата мрежа в БГ.
Нищо не пречи да продължиш и тук да четеш какво трябва, какво да купиш.... ще се заимаш с доста "джаджи" и толкова...
Желая ти успех! :partyman:
plamen6703 написа:
JULIA_0714 написа:
До момента са ти отговорили гадатели :wink: Изброените уреди ще трябва да ги отнесеш в сервиз за да могат след това да работят на нашата мрежа в БГ.
Нищо не пречи да продължиш и тук да четеш какво трябва, какво да купиш.... ще се заимаш с доста "джаджи" и толкова...
Желая ти успех! :partyman:
Да разбирам ли, че не си струва труда да ги мъкна в БГ?!?/ [-(
plamen6703 - майстор
Ако не са в БГ не се занимавай с глупости да мъкнеш уреди, които са несъвместими с нашата мрежа. Всякакви уреди се продават в БГ, просто отиваш, избираш и си купуваш необходимите домакински уреди :partyman:
DMN - майстор
plamen6703 написа:
До момента са ти отговорили гадатели
JULIA_0714, не му вярвай много и на този Шаман, той е тук само за забавление заедно с неговия неизвестен колега. Явно работата им е много скучна или изобщо нямат такава, та само се забавляват тук със заблуждаващи и напълно безполезни мнения.
Линковете по-горе нещо не ми се отварят.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Ел.уреди американски стандарт в БГ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: