• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
от известно време в една от стаите забелязвам смущения, които според мен са от ел. мрежата. Ще се опитам да опиташа ситуацията. На една от стените в контакт с разклонител има свързан компютър и към него има свързан субуфер с колонки. На отсрешната стена има телевизор. Колонките със субуфера са включени постоянно, макар и компютъра аа не е. От време навреме през буфера и/или колонките се чуват едни смущения/пукане за около секунда. Ако телевизора е включен се забелязват смущения в картината за същият период от време, точно когато се чуват смученията от колонките. Та, проблемът дали е от ел. инсталацията в стаята( в други стаи не съм забелязал такива смущения в ТВ) или е някъде отвън по ел. мрежата? Или е трудно да се каже така.
plamen6703 - майстор
В такива моменти се ослушай дали някъде не се чува шум от прахосмукачката на съседите :) ... Може и сешоар или друг електрически уред закупени от "Кауфланд" или друга верига хранителни магазини :-D
nautilus33 - майстор
Ами съседи нямаме, а и не от прахосмукачка или друго. Даже често се чува вечер, когато сме си легнали вече.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Според мен субуфера ти е с малък щепсел, а контакта е разхлабен вероятно. И когато му дойде се включва и изключва.
Аз бих размърдал съвсем бавно щепсела на субуфера във всички посоки.
Ако се наблюдава пукане значи имаш лоша връзка там. Може и в кабела да е прекъсването - най-често е до самият щепсел.
FM STEREO - специалист
Не е изключено проблемът да е и в контакта или удължителят, който ползуваш, хлабави връзки, викай ел.техник да провери всичко защото така рискуваш да повредиш суббуфера и телевизорът! :partyman:
petrov7111 - специалист
Забележи дали не е по едно и също време.
iliya_i - майстор
Опитай с изключени мобилни телефони. Като ги включиш ще пука ли докато се свържат с клетката.
DMN - майстор
Хладилник или фризер са също сред заподозрените при включване/изключване..
kozl - майстор
nautilus33 написа:
Здравейте,
от известно време в една от стаите забелязвам смущения, които според мен са от ел. мрежата. Ще се опитам да опиташа ситуацията. На една от стените в контакт с разклонител има свързан компютър и към него има свързан субуфер с колонки. На отсрешната стена има телевизор. Колонките със субуфера са включени постоянно, макар и компютъра аа не е. От време навреме през буфера и/или колонките се чуват едни смущения/пукане за около секунда. Ако телевизора е включен се забелязват смущения в картината за същият период от време, точно когато се чуват смученията от колонките. Та, проблемът дали е от ел. инсталацията в стаята( в други стаи не съм забелязал такива смущения в ТВ) или е някъде отвън по ел. мрежата? Или е трудно да се каже така.
Мяза на климатик :?
nautilus33 - майстор
днес ще се опитам да засека и да видя дали е по едно и също време. Иначе телевизора е на отделен контакт от колонките(на отсрещна стена). Относно телефоните, не ми се вярва, понеже когато се забелязва този проблем, никой не си вклюва телефона. В стаята също така няма хладилник, фризер или климатик.
  • 1
  • 2

Тема "Странни смущения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: