Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nеwage - специалист
Здравейте!
Вярната ни пералня Перла 5 прави следният проблем след транспорт от Варна до Враца:

първият път напълни с вода, започна да нагрява, но не продължи нататък - стои само и нагрява водата. Когато я изключих и включих програматорът включи на следващата стъпка и си изкара програмата до края.

При второто пране напълни, започна да затопля и върти барабана, но стои на В и не помръдва. Отново, като я включих и изключих спря затоплянето и продължи нататък.

В какво може да е проблема? Дали е някой от термостатите?
plamen6703 - майстор
Подсказва ти, че е време да помислиш за нова пералня :wink: :partyman:
Последна промяна от Virtex на пон ное 20, 2017 8:27 am, променено общо 1 път.
Причина: Без връзка с темата
nеwage - специалист
plamen6703 написа:
Подсказва ти, че е време да помислиш за нова пералня :wink: :partyman:
Държа я от патриотични чувства. Всичко в нея (с изключение на програматора) - мотор, термостати, помпа, пресостат и т.н. е ИЗРАБОТЕНО В БЪЛГАРИЯ. Това едва ли някога ще се случи отново. Тя е последната от вида MADE IN BULGARIA, в истинският смисъл на думата.

И не просто е работела, но го е правила 30 години без проблем, всъщност допреди транспорта ѝ от Варна до Враца. И не виждам причина да я сменям за нещо китайско-турско.
ESPACE - майстор
То причини за смяна мога много да изтъкна и все логични, но разбирам и твоята гледна точка. Отвори я и провери всички връзки - нещо се е разхлабило от лашкането.
FM STEREO - специалист
На казана отзад долу има два термостата, единият е за 60градуса,другият за 90, когато водата стигне до 60градуса той подава сигнал на програматорът и той превключва по нататък, двата термостата се превключват отпред на таблото на пералнята има ключ с означение 60градуса трябва да се провери и той дали е изправен или дали няма изваден кабел от него, проверете да не се е извадила някоя кабелна обувка от термостатите,възможно е и някой от термостатите да е повреден,трябва да се провери, ако всичко е изправно да се търси причината в програматорът!
nеwage - специалист
FM STEREO написа:
На казана отзад долу има два термостата, единият е за 60градуса,другият за 90, когато водата стигне до 60градуса той подава сигнал на програматорът и той превключва по нататък, двата термостата се превключват отпред на таблото на пералнята има ключ с означение 60градуса трябва да се провери и той дали е изправен или дали няма изваден кабел от него, проверете да не се е извадила някоя кабелна обувка от термостатите,възможно е и някой от термостатите да е повреден,трябва да се провери, ако всичко е изправно да се търси причината в програматорът!
Гледах ги - няма извадени кабели. Знаете ли кой от двата е за 60 градуса?
FM STEREO - специалист
Не мога да ти кажа защото отдавна съм я изхвърлил, но можеш да я тестваш на 90 градуса, ако работи значи този за 60 е повреден, може да се разбере като се измери на един от тях дали идва напрежение при съответната зададена температура, но за това се изискват технически умения и знания по ел.техника, тоест трябва си сервиз.
preslav - майстор
Провери всички връзки, изкарай и вкарай отново всички кабелни обувки, ако проблемът продължава пиши - имам пералня, която уволних заради теч от казана, всичко друго и е изправно. Пращам по куриер каквото си пожелаеш, програматор, датчици, помпа - всякакви тракачаци. Не искам пари - само си поемаш доставката.
Според мен проблемът ти е в програматора, има там едно моторче, което върти зъбчатки, а едно реле (силно казано), бобина с котва и лостче блокира превъртането на програматора - погледни него, при транспорта се е изметнало лостчето.
nеwage - специалист
preslav написа:
Провери всички връзки, изкарай и вкарай отново всички кабелни обувки, ако проблемът продължава пиши - имам пералня, която уволних заради теч от казана, всичко друго и е изправно. Пращам по куриер каквото си пожелаеш, програматор, датчици, помпа - всякакви тракачаци. Не искам пари - само си поемаш доставката.
Според мен проблемът ти е в програматора, има там едно моторче, което върти зъбчатки, а едно реле (силно казано), бобина с котва и лостче блокира превъртането на програматора - погледни него, при транспорта се е изметнало лостчето.
писах ти на лични
MamaMy - майстор
И аз мога да помогна с някои части за перлата. Също безвъзмездно. :)

Тема "Проблем с пералня Перла 5" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: