• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
barmancheto - напреднал
Искам да закупя такъв уред не е за мен, а за един познат. Виждам че цените варират от 40-50лв предполагам за някакъв боклук до 300-400 за що годе хубав уред. Знам че някои от вас ще кажат че точен кабелен детектор ще струва 1000лв та и отгоре, но въпроса ми е за около 100-150лв дали може да се намери нещо качествено или не.
plamen6703 - майстор
Каквито са тези по 40-50 лв., такива са и тези по 100-150 лв. :partyman:
kozl - майстор
Има верно в това, че цената не определя качеството, но по-добре дай пример за накакъв изпробван уред от 50 лв, че аз изхвърлих един за към 40. Сега имам някакъв модел Бош (беше към 150 лв) и като проводниците са на повече от 4-5 см почва да ги губи.
Chefo77 - майстор
В този ценови диапазон най-добро мисля е DMF 10 Zoom на Bosch. Все още се намират по ОЛХ-а, защото нови няма.
DMN - майстор
Какво точно се има предвид под "кабелен детектор". Това, което намира кабела като металотърсач или това, което намира кабела като източник на електромагнитно поле с протичащ по кабела ток? Аз за себе си съм намерил вариант точно в духа на форума, с направено самоделно у-во(имам и едно лидълско, но от това, което аз си направих съм по-доволен), засега обаче се въздържам от обяснения, тъй като духът на форума е много променен и вече отдавна е далеч от "Направи сам".
Chefo77 - майстор
И двете. Детекторите засичат и кабели, и такива под напрежение. Както и арматура :lol:
plamen6703 - майстор
Бате, по-добре недей :wink: :drinkers:
turbocharged - специалист
Имам един кабел детектор от 50-60 лв. Има дисплейче,разни режими, пиука и изглежда надежден на пръв поглед. Никакъв кабел не намира. Освен ако не е на 1 мм под мазилката и под товар. Най-добре намира арматурата над 10 мм или профилите на гипсокартона. Чефо също търси кабели в една стена в нас с по-скъп търсач и намери само арматурата в колоните. Обаче не намери и кабелите с перфоратора :) Аз лично не бих рискувал да си купувам друг кабел детектор. Отписал съм тоя тип устройства. Нищо не намират.
Кабелите вървят 10-15 см под тавана и право надолу към контакт или ключ. Избягвай пробиване в тези зони и няма да имаш проблем.
nikel - специалист
или https://ru.aliexpress.com/premium/categ ... c=ppc&tag=
Аз от алито съм много доволен. Вземам неща главно за лична употреба, което ще рече рядко използване у дома.
За три години имам над 250 покупки и само една не е дошла.
Детектор имам от татово време производство Хонконг цена 4 лв.,намира арматура и кабели на 2,5 см.
п.п. Тогава дневната ми надница беше 8 лв.
  • 1
  • 2

Тема "Кабелен детектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: