Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stoyan4o - напреднал
Става дума за твърдотелни релета(Relais Solid State).Предимствата са
очевидни 600v/16a (за подробности виж www.mario.bg)цената е 13.50
лева.След увода който не приемайте като някаква реклама,бихте ли
споделили ако някой вече ги е употребявал какъв радиатор ще е необходим и удачно ли е да го ползувам например за бойлера в
комбинация естествено с часовник или някакъв таймер.
ELEMENTAL - специалист
Подробна информация за този вид "релета":
http://www.sharp-world.com/products/dev ... 6s02_e.pdf
При максимално натоварване ще се отделят около 24 вата под формата на топлина, което налага използването на радиатор с площ поне 250-300 кв. см.
Не знам поради какви причини си се спрял на този вид "релета", но за 16А има и обикновени релета при това на мнооого по-ниска цена.
Освен това с един драйвер МОС 3063 и един триак ВТ139 можеш да си направиш "твърдотелно" реле, което ще ти струва около 3лева, а параметрите му ще са по-добри от на това посочено от теб.
MIRO_073 - майстор
Не се занимавай с релета! Вземи си един контактор модулен тип 20 или 25А за тези пари 1Р или 2Р и няма да ти трябват релета и радиатори
emil_v r - майстор
Елементал , защо мислиш че ще нагрява 24 вата , като нема да нагрева ? Има схемка и превкл. през нулата само , и нали вътре са пак симистори . Когато изгори няма да даде късо ,а ще прекъсне , въпреки че не бих си го сложил и аз в боилера . Според мен обаче с такова тв. телно реле може и да издържи мн. години , по-точно докато окъси некога нагревателя :) .
ELEMENTAL - специалист
Ако беше хвърлил "едно око" на спецификацията на "релето" щеше да видиш, че при максимално натоварване върху изходният симистор има пад на напрежение 1,5Волта.Е умножи ги тез 1,5волта по 16А и какво става-Р=24W :-D .То по твоята логика симисторите трябва да имат КПД 100%, ама де да беше така :lol: .И освен това момента на превключване няма нищо общо с разсейваната топлина.Триака превключва в нулата за да не се внасят смущения в захранващата мрежа.
emil_v r - майстор
Ааа, прав си , брее голем пад ! Тая котка ме дразни , земи я спри поне да не стреля .
ELEMENTAL - специалист
Ееее, ама тебе всичко те дразни :lol:

Тема "твърдотелни релета" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: