• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bleuetoile - специалист
Здравейте,

Закупих тази машина:
Бормашина и винтоверт Steinhaus PRO-CD144-2 с 2 акумулатора Li-Ion, 14.4V, 1250 об/мин, Патронник 10 мм, 13 аксесоара

Интересува ме мога ли да купя накрайници за полиране-шлифоване, с които да мога наример да загладя олющена стара боя по вратите вкъщи преди да ги пребоядисам? Нямам намерение да свалям цялата поя, а само тук там, по ъглите, касите и около дръжките. Новите дръжки и брави са с малко по-различна форма и там ще трябва да се работи повече.

Или нищо от това, което си представям няма да може да стане и трябва да си купя и нова дрелка?

Ще мога ли да купя сменяем пратрон, с който да окачвам накрайниците за шлайфане: примерно такива:

Изображение

Изображение

Предварително благодаря за отговорите! :rock:
lyubohar - майстор
Това,което си показал е за обработка на много финни детайли.
За машинки от типа на Дремел или Проксон.
Търси нещо по едро.Има такива фрезички и шлайфащи дискове с опашка 6мм.
Обаче като махнеш боята тук-там ще трябва после да китваш,че ще станат язви.
bleuetoile - специалист
Благодаря ти за отговора!

Да да - с китването ме бива. Въпросът е дали технически на закупената машина ще може да се закачи допълнителен патрон с по-малко Ф, на който вече да се закачат шлайфащи накрайници/бургийки с по-малкото Ф, моята закупена машина - която трябва утре да пристигне пише, ч е е с патрон Ф10, а тези елементи, които гледам всичките са с по-малко Ф.

Аз имам една гигантска ударна бормашина от дядо ми, професионална и немска, с която той правеше такива неща. Проблемът е, че не мога да я вдигна, затова исках да взема мъничка но на поносима цена.

Предварително благодаря за отговора.
lyubohar - майстор
Тези държача на тези месингови цанги може да го захванеш с патронника на бормашината.Но са месингови и след няколко затягания ще се подбият и ще почнат да бият.А това е фатално за тънки бургии.
bleuetoile - специалист
Благодаря!

Значи технически е възможно.

Тогава ще търся държачи от по-твърд метал - не месинг, надявам се такива да съществуват на бг пазар.

Много благодаря за отговора.

Поздрави от мен!
zdravcho - специалист
Аз мисля, че посочения от теб комплект инструменти за шлайф машинка от типа на Дремел, без проблем ще ги захващаш направо с патронника на винтоверт/бормашина. Проблема по-скоро е друг. За работа с тях е по-добре високи обороти на въртене. Шлайф машинките нямат редуктор, направо на вала на мотора и оборотите са 4-5000 и нагоре, докато при винтоверта/бормашината оборотите са значително по-ниски. А за това за което питаш конкретно не ти трябва полиране, а обратно матиране. Едно дървено трупче и шкурка 800-1000 да матира старата боя и минаваш навсякъде врати, каси... След това един парцал със спирт и накрая боядисваш. Успех.
bleuetoile - специалист
Благодаря ви! Първо да получа машинката, за да мога да сваля дръжките и бравите, после ще видя за шкурковането. Не ми се искаше с трупче и шкурка - много ми е дразнещ звука от такова шкурковане, а и си представях, че с машинка ще стане по-бързо. Имам 7 врати, на които им предстои процедурата...

Имах и друг въпрос. Понеже купих дръжки и брави към тях с WC функция. Взех ги на промоция, защото са много красиви с ретро форма от месинг италиански. Но WC функцията им е дясна, а всичките ми врати са леви. Доколкото ми обясниха от фирмата - така мога да ги ползвам само декоративно - нямало как да се премести заключването от другата страна. Дали според вас това би било възможно да се направи - не от мен, от някой майстор по бравите?
lyubohar - майстор
Не знам какви са вратите Ви.При всички случаи ако ползваш машинката,която си поръчал
ще направиш язви,които после ще трябва да китваш.
Ако вратите са обикновени-прави,без орнаменти по добре да шлайфаш с вибрационен шлайф.
Така и така преди боядисване е добре старата боя да се матира.
Съвременните модели имат възможноста за събиране на прахоляка и няма да се носи из целия апартамент.

Колкото до WC бравата сегашните е възможно да не могат да се обърнат.
Ако е с топка от едната страна и ключ в другата просто ще са обратно.
При мен е така-вратата се отваря навътре към банята,ключа е отвън,а топката отвътре.
hidrazin - майстор
lyubohar написа:
При мен е така-вратата се отваря навътре към банята,ключа е отвън,а топката отвътре.
Не че нещо ама малко повод за разни размисли.....

Преживях ужас в банята и от загуба на кръв щях да си остана там
:partyman:
lyubohar - майстор
Мал шанс.
При мен няма такава опасност-алумуниева-пълнежа м/у рамката е пластмасов.
Един ритник и съм вън.
Ама тази ситуация може да се случи с всяка брава.
Един неръждаем кози крак закачен на видно място за кураж. :-D
  • 1
  • 2

Тема "Бормашина/Винтоверт - полиращи накрайници" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: