Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте ! Да попитам за свързване на бойлерно табло , имам 5 проводника на мястото на таблото 3 от тях идват от бойлера фаза нула и земя свързана към корпуса на бойлера , а останалите два са от главното табло с предпазителите . Изображение
Изображение
Това ли е правилният начин или бъркам ?

Изображение
Последна промяна от abrechev_88 на чет мар 08, 2018 1:45 pm, променено общо 2 пъти.
plamen6703 - майстор
abrechev_88 написа:
Здравейте ! Да попитам за свързване на бойлерно табло , имам 5 проводника на мястото на таблото 3 от тях идват от бойлера фаза нула и земя свързана към корпуса на бойлера , а останалите два са захранващи .
Искаш да кажеш, че фаза, нула и земя не са захранващи, а останалите два са захранващи :-D
При тази ситуация, ако не разбираш нищо от схемата, която си прикачил, повикай електротехник да ти свърже бойлера, че става опасно :-D :partyman:
Типичен български отговор , подигравка вместо помощ !
plamen6703 - майстор
Не е подигравка, опитай да прочетеш какви си написал и какъв въпрос си задал!
На схемата се вижда как точно да свържеш бойлера!
Схемата е направена така, че и посредствен жичкаджия да се справи със свързването!
Ако искаш снимай мястото на свързване на бойлера да се види от бойлера ли идва трижилен кабел към таблото или нещо друго искаш да кажеш! :partyman:

ПП/ Видях добавеното на снимката, кое не ти е ясно?
От бойлера идват трите проводника другите два са от главното табло с предпазителите . Питам дали е правилно както съм го написал на снимката ?
radius - майстор
Слушай сега внимателно, ако трябва ще повтарям - ИЗХВЪРЛИ ВЕДНАГА ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ! Лично съм патил многократно от тези подобия на ключове, а и много колеги са се оплаквали.
На Legrand бойлерните ключове имат име и не са скъпи.
iliya_i - майстор
А там в ъгъла на кутията, дето е към стената няма ли още една клема - за заземяване?
Нямам възможност за друго табло в момента , трябва ми това за около две седмици и след това ще го сменя с легранд , искам само да знам правилно ли е свързано както съм писал на последната снимка . Има клема в ъгъла на таблото с две болтчета на нея не е свързана с нищо
iliya_i - майстор
abrechev_88 написа:
Има клема в ъгъла на таблото с две болтчета на нея не е свързана с нищо
Значи, на нея свързваш входящата нула (от главното табло), корпуса на бойлера и нула към ключа - лявата схема.

Тема "Бойлерно табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: