Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
Здравейте,искам да пробия една дупка(като канал) в остта на този мотор от край до край и по нея да пусна вода :) да си тече докато се върти мотора.. Не е проблем да го гръмна....:)
Как намирате тази луда идея дали е възможна?
Прикачен файл:
P_20180127_122833.jpg
lov - майстор
То за пробиване не е проблем но зависи колко ще е отвора и колко ще охлабиш оста. Дай малко подробности по идеята. Асинхрони с куха ос на ротора не съм виждал но колекторни има.
valentino76bs - майстор
А на колекторните кухината с някакво предназначение ли е?
Иначе около 5,6 мм мисля да е.Една машина пак "направи си сам" малко за полиране на камък(гранит мрамор).Та водата ще се излива по друг начин иначе предната където я сътворихме е с маркучи и пръска от страни а на тази трябва повече вода в центъра където полира иначе започва да трие на сухо.Та идеята е на колегата аз малко съм скептично настроен но така или иначе е решено пък квото стане.Иначе е 90 процента готова ще кача някоя друга снимка да се види за какво става въпрос само да кача мотора!
gogo7777 - майстор
Доколкото схванах шлифоващият камък или каквото там ще използвате ще работи аксиално спрямо детайла....Как смятате да закрепите "камъка" на оста, така че отвора през оста да продължи до самият детайл? .......може би камък тип "камбана" или нещо подобно.
Инак пробиването на оста не е проблем както казаха вече.
lov - майстор
Ако двигателя е вертикално що да не стане. Проблема е как ще уплътните връзката щото все пак ще трябва да остане перката на охлаждането.
valentino76bs - майстор
Да вертикално е.Няма връзка измислиха го се едно фуния почти е готов и като гледам май май ще стане и ще работи добре.Ще покаже, събота е първия тест драйв .... :)
lov - майстор
Фунията може да ти изиграе лоша шега заради центробежната сила. Някоя добре закрепена месингова тръбичка вкарана малко в ротора ми се струва по добрия вариант. Тя вероятно и камбаната от долу ще засмуква. Нали насечката им е направена да изхвърля материала на вънка.
За проба може да ползваш и тръба от пневматика. Те са от една лигава пластмаса и държат на триене.
На акъл ми е че съм виждал нещо такова но там подаваха водата непосредствено на вала точно над инструмента. Сигурно ще се сетя но ще е късно. Там и да протече не е върху двигателя. То и в този вариант пак ще стане стига двигателя да е водозащитен но едва ли ще намерите.
valentino76bs - майстор
Да точно така го направиха с резба на ротора навиха един щуцер мущук и нагоре става фуния .И вътре във фунията е мущука на водата без връзка.Мисля си за някаква връзка все пак някакво малко лагерче с семеринги или водозащитено или това което предлагаш щото налягането все пак.......но засега така като се пусне ще си покаже!Сложиха и един предпазител (като тавичка)на капака на перката да не влезе вода в мотора.Общо взето много кадърни железари.
И аз съм готов, малко този път с икономии за което ме е яд нооооо ....волята е такава.Две машини за малко време бая пара хвръкна :)
tsenkov - специалист
И за какво толкова труд? Разпробиваш на Ф8-10мм вкарваш подходяща тръбичка и си готов.Важното е да излезе от вала от долната страна.Може и някакви дистанционери /като "О" пръстени /да сложиш но от някаква пластмаса за да не трие тръбичката в вала.
valentino76bs - майстор
Това е добър вариант но се изтънява много остта май ... :?Но наистина е добро решение!!!!!! Но ще има и две допълнителни пръскала отстрани да помагат така ,че налягането няма да е голямо и както каза Lov допълнително струята ще се дърпа от работната въртележка от долу.

Тема "Разпробиване на ротор на двигател!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: