Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте проблема е с бушона за осветлението който изгаря без да е пускан консуматор.Бушона е от старите керамичните 25А.Проверих му връзките всичко е наред.Изгаря на различни интервали от време някой път издържа 1 ден а друг път 5мин.Днес сутринта беше изгорял без вечерта да е пускано осветлението.Реших да измеря тока да проверя да не е вързано нещо на вклучени уреди без осветлението 0А показва.Някой ако има идеа.
hidrazin - майстор
Предпазител не изгаря без да е пускан някакъв консуматор - демек без да протече ток.
Предпазител 25А въобще не се слага на осветление, освен ако не захранваш някое заводско хале.
Той и за контакти е голям освен ако не са усилени.
Виж си основата и капачката на предпазителя. Ако имат нагар, окис ... изгарят от това дори и при по-малък ток от номиналния.
:partyman:
lpoik - специалист
Така без нищо не може да изгори и то 25 А малко много ми се вижда за осветление.Не си писал в къща ли си в блок ли си.Осветлението на отделен кръг ли е.Възможно е и някой да се закача от време на време.На мен с 16 А автоматичен предпазител ми работи електрожена и не изключва.Ако имаш възможност си прегледай инсталацията да няма някой контакт включен към осветлението,нагорели клеми,фасонки и т.н. :partyman:
Капачката има доста нагар щи пробвам да я сменя.Благодаря
krasi92 - майстор
Този проблем се появява от известно време по панелките и то само с осветлението
В къща съм цялото ми осветление е 10А не съм ги слагал аз бушоните така я купих.Другата седмица ще идва майстор да сменя таблото и ще ги оправим.А иначе сега сминих капачката че имаше нагар и ще видим.Знам че изглежда странно но вечерта имам осветление ставам сутринта и бушона е изгорял.Дано да е от капачката.
Друг вариант е слаба изолация
valentino76bs - майстор
krasi92 написа:
Тва пък от къде ти хрумна?
Смени нагорялата капачка и викни някой да ти измери линията на осветлението с мегер!
hidrazin - майстор
krasi92 написа:
Най-вероятно ще е някакъв бъг със софтуера.
Или тези от местното енерго пускат някакъв вирус... :-D
:partyman:
lpoik - специалист
Не ми се вярва да е от капачката,но като и да е.Не е зле да се прегледа цялата инсталация,разклонителни кутйи,връзки,ключове и т.н. :partyman:

Тема "Проблем с осветлението" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: