Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
storming - специалист
Здравейте,

бих искал да се допитам за съвет по следния въпрос.

Имам една машинка за подстригване, която е с акумулаторна батерия, която се зарежда от ел. мрежата докато си седи в самия уред.
Когато батерията не е в уреда, а той е включен в контакта, индикацията за зареждане свети, но уреда не работи.
Когато батерията е в уреда и той е включен в контакта, уреда работи, но явно батерията по-бързо се разрежда от колкото зарежда и идва момента, в който трябва да спра и да чакам.

Искам да направя така, че уреда да може да може да работи, дори и без батерия, щом е включен към ел. мрежата. Как може да се постигне това?

Уточнявам, че не се нуждая от мнения тип "Вземи си друга машинка"... Уреда се ползва рядко, но ми е много удобен и ще е чудесно ако някой ми обясни какво да купя и направя за да го подкарам директно на ток.

Благодаря.

Прилагам и две снимки, за да се ориентирате за напрежения и т.н.

Изображение
Изображение
shadow__01 - майстор
Много трудно ще стане преработката.
Може да се махне вграденото зарядно и да се захранва чрез адаптер 5V през диод(и) но няма да работи със батерия повече.
Много по-лесно ще е да си купиш втора батерия и външно зарядно и винаги да имаш поне една заредена батерия.
plamen6703 - майстор
Трябва ти нещо такова http://www.electronics.bg/product_info. ... sge8gii0d0 , трябва да отвориш машинката и да изведеш едно гнездо за директно захранване, в което да включваш адаптера. Ако успееш след това да затвориш машинката, ще минеш и без да купуваш нова. Ако не успееш винаги можеш да я насочиш към коша за боклук и да си купиш нова!
:partyman:
storming - специалист
Ето това е от вътре.

Изображение Изображение

Аз до колкото разбирам преобразуването на напрежението се извършва вътре от платката, понеже на кабела за зареждане няма някакви кутии, елементи и т.н.
Няма ли как да свържа нещо по платката с идеята да прескоча батерията?
plamen6703 - майстор
Идеята е да захраниш машинката директно от адаптера, който ти показах / или друг подходящ/ на линка, като за целта ти трябва да монтираш едно гнездо да свързваш адаптера с машинката и да съобразиш полюсите на захранването от адаптера.
storming - специалист
Да де, но за какво да купувам адаптори, като преобразователи си има в устройството? Ако конвертора беше на зареждащия кабел, разбирам, но в тази ситуация ми се струва неудачно решение и мисля, че има по-добър вариант.

Гледах платката и си мисля следното

Изображение

Явно минуса е постоянен, а ключа работи на +.
Ако свържа двете места отбелязани с + на платката дали ще се получи според вас, без да ми гръмне нещо в ръцете или по инсталацията на къщата :lol:
storming - специалист
Не, това не става, така прескачам ключа, а не батерията... :?
Hoвoceлckи - майстор
Колко волта е тази батерия? Някаква възможност да замерите какъв ток се консумира от нея при работа?
plamen6703 - майстор
storming написа:
Не, това не става, така прескачам ключа, а не батерията... :?
Мисля, че не ти е силата да разсъждаваш как точно да се случат нещата, поне не е и безопасно за теб :wink: Послушай ме и си купи един адаптер, захрани си машинката по лесният начин и я ползвай :-D
За други идеи изчакай, гледам, че един "специалист" вече се е включил, ще ти напълнят главата с въпроси и варианти :-D
Желая ти успех! :partyman:
Последна промяна от plamen6703 на съб мар 03, 2018 4:33 pm, променено общо 1 път.
storming - специалист
АА 500mAh 1,2V е батерията. Ще се опитам да я замеря малко по-късно днес и ще кажа ако успея.

Но идеята е да подкарам машинката на ток при включен контакт, дори без батерия, без да ползвам нови адаптори и т.н. а преправяйки връзките по платката, да свържа някой две точки и да тръгне.

В момента ако няма батерия явно не отива + до моторчето.

plamen6703, благодаря ти за включването. Ще изчакам да видим какво ще излезе. Няма как всички да сме електротехници, не ме е срам от това, че не разбирам. За това и задавам въпроси. Както и да е.

Тема "Ел. захранване на уред" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: