Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
uzunov_i - специалист
Здравейте! В момента прекарвам ел инсталацията на къщата, от таблото до разклонителните кутии за контактите вървят кабели 3х4кв и от кутията към всеки контакт 3х2.5кв. Бих искал да попитам дали могат да се ползват кабели 3х4 и за отклоненията, т.е. от разклонителните кутии към контактите? Имам 2 парчета по 7 метра.
nikolov333 - майстор
Може, но е по-трудно свързването в конзолите на контакта и предпазителите не е добре да са повече от 16А..
muhala - майстор
С много псуване ще си вържеш после контактите.
valentino76bs - майстор
uzunov_i написа:
Здравейте! В момента прекарвам ел инсталацията на къщата, от таблото до разклонителните кутии за контактите вървят кабели 3х4кв и от кутията към всеки контакт 3х2.5кв. Бих искал да попитам дали могат да се ползват кабели 3х4 и за отклоненията, т.е. от разклонителните кутии към контактите? Имам 2 парчета по 7 метра.
Недей си причинявай това!
Кики - специалист
Е нека пробва само за един контакт за проба, след това няма да допусне същата грешка.
За излаз печка в кухнята си е задължително обаче, друг е въпроса дали ще е с контакт.
uzunov_i - специалист
Благодаря ви! Няма да ползвам 3х4 за отклоненията. Само за климатика се чудя дали да пусна директен кабел до таблото или да е 3х2.5 към кръга за контактите.
nikolov333 - майстор
Най-добре е с директен 3*2.5мм2 от таблото на отделен предпазител, защото може да се наложи да го отделяш от кръговете с контактите, ако им слагаш ДТЗ..
Duke_BG - специалист
valentino76bs написа:
Недей си причинявай това!
muhala написа:
С много псуване ще си вържеш после контактите.
+ 1
А ако контакта е двоен за полускрит монтаж и псувните няма да ти помогнат.

4 квадрата само на твърда връзка - например за фурна

Тема "3х4кв мога ли да ползвам за отклоненията?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: