Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Предварително се извинявам за лееко некадърното описание на проблема ми, но се надявам да ме разберете :? Преди около седмица си купих от метро настолна лампа, уж халогенна ама вие ще кажете... Халогенката е на 12в 20вата. Не съм сигурен дали се казва халогенка защото навсякъде като питам по магазините ми казват че това е луничка, колкото и да не ми прилича на луничка... Та въпросната лампа започна непрекъснато да примигва като я пусна. В един момент даже съвсем угасна, разглобих я, след (ето още един елемент, чието име не знам :hilfe: ) да го наречем трансформатор , та след него имаше изгоряло бушонче, понеже нямам такива просто го махнах и сега лампата пак примигва :-D В банята шкафът е със същите халогенки и там имам същите ядове откакто го купихме. Отначало халогенките горяха всяка седмица, след това изгоря "трансформатора", смених го и сега се прецакаха фасонките. В крайна сметка сигурно осветлението струва колкото самия шкаф.
Кажете заслужава ли си да се занимавам с въпросната лампа при положение че струва 10лв аз ще дам още 2 пъти по толкова?
Още веднъж се извинявям ако не ми разбирате глупостите
velsi - Почетен майстор
Въпросната лампа вероятно е китайска. От тези най-китайските! :lol: И както всичко с такъв произход е направено да работи на границата. Вероятно са некачествени всички вложени елементи, трансформатор, халогенна лампа (луничка), свързващи кабели, фасунга... От това произтичат всички проблеми. Дето се казва "за 10 лева - толкова". Ако подмениш халогенната лампа с по-качествена, да речем Филипс или някаква друга, сложиш по-дебели кабели (поне 1мм/кв.) и приличен трансформатор сигурен съм проблема ще изчезне, но какво остава тогава от оригиналната лампа и заслужава ли си? :?
krasiorocknroll - специалист
При мен "дойде" една нощна лампа ,която се управлява сензорно-с допир по корпуса.Три допира-три вида яркост на лампата-китайски.С големите клещи кръц и...Един ключ с три положения,в едното положение директно към лампата, в другото лампата през кондензатор 2 микрофарада 250волта, а в третото изключено :wink: И така китаеца бе побългарен. :wink:
ELEMENTAL - специалист
Трансформатора обикновен ли е или е от "електронните"?Ако е "електронен" явно не е изчислен както трябва и излиза от режим.Ако е обикновен значи фасунгата "ги прави номерата".А ако решиш да сменяш проводниците сложи 0,75кв.мм. (1кв.мм. са удачни по-скоро за някоя 75 ватова лампа).
Еми всъщност във вътрешността си има някакви кабели, но връзката с горната част е чрез две метални пръчки, по-скоро като аннтени на радио/телевизор (в книжката пише че са телескопични пръчки) :-D Да бях взел за 6лв обикновена лампа но какво да се прави...

Тема "Настолна лампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: