Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
calcaneus86 - напреднал
Инсталацията е с ДТЗ. Таблото е Легранд и го свърза квалифициран електротехник. Забелязах, че към клемата за заземяване на металната конзола на таблото няма свързано нищо. Просто са свързани фаза и 0 от инсталацията с фаза и 0 на бойлера, прекъсвайки се от ключа. Кабелът на ДТЗ е някъде над конзолата, свързан най-вероятно с 0 от ел. таблото (без да съм сигурен и компетентен). Бойлерът си работи идеално и не показва наличието на напрежение с фазомера нито по корпуса, нито по връзки и батерии. Благодаря предварително!
tzetz009 - специалист
:) Такава клема има във всички бойлерни табла . Простичко казано тя е един "рудиментарен орган" , останал (по политически причини :-D ) от време оно , който никой разумен не използва !!! Излишна връзка намаляваща сигурността на "заземяването" ! От 1996 година досега не съм виждал някой да я използва !

Спи спокойно !

:partyman: :partyman: :partyman:
calcaneus86 - напреднал
чет авг 30, 2018 11:57 pmtzetz009 написа:
:) Такава клема има във всички бойлерни табла . Простичко казано тя е един "рудиментарен орган" , останал (по политически причини :-D ) от време оно , който никой разумен не използва !!! Излишна връзка намаляваща сигурността на "заземяването" ! От 1996 година досега не съм виждал някой да я използва !

Спи спокойно !

:partyman: :partyman: :partyman:
Много ти благодаря!
kozl - майстор
Трябва да разбереш, дали в ел.кръга на бойлера има ДТЗ предвидена в апартаментното табло, защото съм срещал схеми със и без ДТЗ към бойлера.
За мен тази снимка е като"бой на негри в тъмна нощ". Т.е. нищо не е ясно. Заземителния проводник може изобщо да не участва в бойлерното табло, а да го заобикаля външно и кръга да е с работоспособно ДТЗ.
А ако в кръга няма ДТЗ, то поствай снимка на фокус как са свързани фаза и нула - ще е любопитно.
radius - майстор
Снимката ме радва, да ти е кеф да помогнеш !

Тема "Правилно ли е свързано това бойлерно табло?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: