• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
silent - майстор
Осветление на двора. Три самостоятелни клона с по 4, 6, 3 лампи. Първите два от тях самоволно гаснат през ноща. На другата нощ всичко е наред. Случва се веднъж дваж на месец.
Захранването е на 12в с три еднакви адаптора. Управлението е с три еднакви фото ключа на 220в.
Нямат нищо общо като захранване дори първия клон се захранва от отделна партида а втори и трети от едно табло но от отделни предпазители. Гаснат първи и втори. Общото е че са на лицето на двора и фото ключовете са по открити макар и на разстояние 20м. един от друг... Идеи?
ESPACE - майстор
Сменяш фотоключа на първи с трети клон. Ако проблема пак остане в първи, сменяш и захранванията. Ако пак остане в първи значи е някакво външно въздействие, може да регулираш прага на включване на фотоключа.
Последна промяна от ESPACE на нед ное 20, 2022 8:10 am, променено общо 1 път.
brum - майстор
Пробвай да махнеш малко крушки на първите две. Да станат всичките с по 3 крушки. Ако се оправи ще имаш идея.
kozl - майстор
Монтирай глимка с резистор в изхода на фоторелето и светодиод с резистор в изхода на 12V, така че да може да ги наблюдаваш като прекъсне осветлението в тъмното.
silent - майстор
Не хващам логика ако гърми захранване как и двете и как на следващата нощ всичко е наред...единствено при някакви пикове в тока по натоварените адаптори да гърмят но те са обикновенни китайски ч....и се съмнявам да имат такава защита....ключовете въобще не са натоварени ...консумацията им е мижава...20 тина вата .....а ако се бъгват защо само двата....кофтито е че всички са на шибани места с шибан достъп за да е лесна смяната им....
tzetz009 - специалист
Разглобяваш фото-клетките и издухваш конденза. Почистващ ги със спирт от мизерийки и напръскваш платките с безцветен лак двустранно. Може и с разтопен парафин от свещ.

:partyman: :partyman: :partyman:
mika - специалист
Може някакъв източник на светлина да ги изключва.
Според мен е много по-добре да се ползва часовник за улично осветление или астрореле вместо фотоклетка.
silent - майстор
Случвало се е гръмотевична буря да ги бъгне...ма скоро нито гръмотевици е имало нито извънземни са минавали....което като се замисля може би ме насочва към ключовете...и вероятно проблеми с качеството на тока...
preslav - майстор
Пълнолуние, съчетано с ясно време и ненастроена чувствителност на фото-релето.
krasi92 - майстор
Купи още едно фотореле и смени едно от двете проблемни. Друга марка от досегашните. Слагаш и чакаш следващ бъг в системата
  • 1
  • 2

Тема "Сложен проблем, много сложен." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: