• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, имам керамичен котлон НЕО -CRH-3000T и проблема е следния При работа на степен 10 на нагревателните плочи котлоните се изключват сами при достигане на определената температура или се заключват. При по малка напр.9 степен това се получава на по време на работа след третото включване и изключване на плочата.Пробвал съм с нова плоча, сменил съм захранващите кондензатори на платка и същото. Някакъв идея какъв е проблема !
plamen6703 - майстор
С каква цел си сменил "захранващите кондензатори" на платката? Намери някой да ти смени това, което трябва в платката и си готов! :partyman:
говорил съм с няколко майстора и всеки ми казва да търся майстор в София. някой може ли да подскаже кой елемент е причината.
Благодаря!
plamen6703 - майстор
Първо направи това, което сам можеш /ако можеш/ да направиш. Почисти хубаво плота около сензорите, почисти хубаво платката и огледай за "студени" спойки и лоши връзки. Ако някъде се съмняваш презапой с поялника. Като не се оправи остава варианта за ремонт на платката, а дали ще е човек от София е твой избор :-D :partyman:
Пробвах с почистване на платката и съмнителни спойки но не помага, другото което остава за мен e схемa на платката, която не се намира в български сайт за продажба cms69J08
plamen6703 - майстор
Ако е само до схема, набързо си свали на ръка една схема като гледаш платката и си готов.
Според мен остава да дадеш на някой, който разбира от ремонт на такава техника и без схема за няма и половин час ще си отнесеш плота сглобен и работещ! :partyman:
Съгласен, но все пак и цената на ремонта ме интересува, координати на майстор който разбира плюс куриерска доставка и да си направя сметка дали си заслужава плота.
plamen6703 - майстор
Цената на ремонта е според зависи, за мен този ремонт е около 30 лв., за друг може да е повече или по-малко. Сервизите имат ценоразписи, населени места, адреси... Почти във всеки по-голям град има сервизи за ремонт на битова техника...за куриер ми се струва несериозно да се обсъжда :wink: :partyman:
явно този вид проблем не може да бъде отстранен.
явно този вид проблем не може да бъде отстранен.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем със керамичен плот Нео" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: