Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
arxd129 - специалист
Здравейте!
ЧНГ!

Трябва да подкарам една помпа (за помпане на гуми). Китайче.
Помпата работи на напрежение 12В. Захранва се от 'запалката' (на Сценик - в случая, де). И си работи с акумулатор; качва налягане до 3-4 атмосфери.

Ама искам да помпам с ток 220 В.

Опитах с един измислен токоизправител 220/12. Не стана; жужва за половин секунда помпата. И толкоз. Явно, на измисленият уред толкова му е силата. А на помпата й трябва повече ток.

Какъв токоизправител трябва да си намеря /да купя/. Искам помпата да я ползвам с ток 220В.
При покупката - какви характеристики на токоизправителя трябва да съблюдавам.

Предварително благодаря за помощта ви!
Кики - специалист
Трябва ти токоизправител който на 12 волта да държи поне 10 ампера. Като намериш ще се убедиш че ще ти е по-изгодно да си купиш малък компресор за 230 волта. Другия вариант е стар компресор от хладилник но трябва първо да го включваш и после да свързваш маркуча към вентила за помпане.
muhala - майстор
Купи си един 7Ah акумулатор като за UPS. Вържи го с изправителя ти и с помпата. След помпане остави акуто да се дозареди.
DMN - майстор
arxd129 написа:
Помпата работи на напрежение 12В. Захранва се от 'запалката' (на Сценик - в случая, де). И си работи с акумулатор; качва налягане до 3-4 атмосфери.

Ама искам да помпам с ток 220 В.
ЧНГ!
Не мога да разбера защо е тази гимнастика :? .
Всеки ден ли си помпаш гумите или искаш да помпаш гумите и на всички около теб :) .
Защо не си я ползваш така както е? Притесняваш се, че ти черпи ток от акумулатора ли? Ако е това, палиш двигателя когато помпиш, нищо няма да й стане на помпата при 14V, освен ако не донапомпваш само твоите гуми.
:partyman:
lecki - специалист
arxd129, нали знаеш че тези компресори трябва да работят обикновенно
около 5 минути, след това почивка която зависи от компресора (погледни инструкцията).
arxd129 - специалист
lecki написа:
arxd129, нали знаеш че тези компресори трябва да работят обикновенно
около 5 минути, след това почивка която зависи от компресора (погледни инструкцията).

Не знаех. :shock:
Благодаря за предупреждението. :)
arxd129 - специалист
Сега се сетих нещо... Имам един токоизправител за лаптоп. Доколкото си спомням - от 220 волта прави 19.5 волта, 4.6А.
19 волта, предполагам, ще са много за помпата ми. Затова - може ли да вържа последователно два светодиода по 3 волта и (пак последователно)помпата. Така помпата ще работи на 13 волта, нали? ... А дали ще работи? ... Или ще зяносам я помпата, я токоизправителя, я диодите. :?

Благодаря за компетентните ви отговори.
kozl - майстор
чет яну 03, 2019 1:33 amarxd129 написа:
Сега се сетих нещо... Имам един токоизправител за лаптоп. Доколкото си спомням - от 220 волта прави 19.5 волта, 4.6А.
19 волта, предполагам, ще са много за помпата ми. Затова - може ли да вържа последователно два светодиода по 3 волта и (пак последователно)помпата. Така помпата ще работи на 13 волта, нали? ... А дали ще работи? ... Или ще зяносам я помпата, я токоизправителя, я диодите. :?

Благодаря за компетентните ви отговори.
По това компресорче няма ли надписи за ток, за мощност?
А по твоята схема, диодите са на разстрел. Като ги гръмнеш не е ясно дали ще окъсят или ще прекъснат. Ако прекъснат значи си ги упогребил като башони. Ако окъсят токоизправителя вероятно има защита по ток и би оцелял, а ел.моторчето на компресорчето :?

Тема "Помпа /китайче/ за гуми. И 220 V." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: