Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
barmancheto - напреднал
Здравейте. Имам останали няколко лунички които са с трансформатор на 12V. Ще правя окачен таван в една от стаите си и искам да ги ползвам, обаче искам да сложа и димер ключ за тях. Въпроса ми е, може ли да ги ползвам тези лунички с димера или трябва да взема такива на 220V.
iliya_i - майстор
Може, но с истински трансформатор (магнитопровод с намотки). С електронен буклук не.
Изображение
nikolov333 - майстор
Ако луните са халогенни може да стане, но ако са LED, вероятно не..
barmancheto - напреднал
Луничките са LED и трансформатора работи от 100-240V, входящо напрежение. Взех един димер ключ от един приятел за проба, но ключа според мен е развален защото лампите с него светят, а когато взех да намалям светлината започнаха да мигат и не изгаснаха. Премахнах първата луничка и след като ключа беше изключен то след него имаше 220V напрежение. След това премахнах ключа и като дам на късо кабела при него луничките светкат и гаснат.
hidrazin - майстор
Димера не е развален. Вече ти се каза - няма да стане с това което имаш.
Трансформатора ти НЕ СТАВА за димиране. Електронен е.
Вероятно и луничките не са предназначени за за димиране.
:partyman:
sstefanov - майстор
Замени една от диодните лунички с халогенка и опитай пак с димера.
krasi92 - майстор
За да ползваш димера си купи димируеми лунички на 220v.
oavramov - напреднал
За да работи димирането, трябва и трансформатора и луничките да са димируеми. Такива са обикновените трансформатори и халогенните лунички. Някои електронни трансформатори и LED лунички също стават, но са по-скъпи и изрично пише на тях, че са такива.
nikolov333 - майстор
Това "животно" димируемата луничка трябва да е от 7W нагоре и да ти свети в очите, че да има нужда от димиране и пак не е добре да е на 230V, понеже драйверите им са завряни в малко място и обикновено са калпави. Иначе и аз имам купени 30бр. димируеми луни, но на 12V/4500K/7W със SMD5630 с гаранция 3-ри години и с доста читави драйвери..но нямат никаква нужда от димиране, а от още 2-3w отгоре, че иначе са ми слаби..
nikolov333 - майстор
Искам да димирам ей тоя драйвер, но се чудя как ще е по-добре понеже може да се димира и по вход и по изход, макар че не намирам токови димери за 40V/700mA и ще търся димер с дистанционно на 230V. Може да не е за конзолен монтаж, понеже ще го забивам в една ниша, но ще ми трябва задължително с дистанционно управление и да си помни настройките при спиране на захранването, понеже ще го захранвам през други дистанционни ключове за осветление... Някой ползвал ли е нещо такова да ми препоръчате някой конкретен модел?
Става и нещо такова понеже има функция push-dim, но е излишно мощен и скъп в моя случай.. http://amaralighting.com/product/1126/1 ... 20vac.html
Прикачен файл:
0-02-05-487c61f655a3b8b005269ef0e30a36ef975bf6ecd8bf17cca534b7d44b0410d8_18a3ba92.jpg
Прикачен файл:
0-02-04-757cd50f5d13d786ac81eb22899ed98156e72368e42288ac7a43d511a183b56d_2db893d2.jpg

Иначе гледам ей тези димери, евентуално за димиране на изхода, но не знам дали ще ми свършат работа понеже са до 36V..?
http://www.led-bg.com/uploads/documents ... ual-bg.pdf

..и тези димируеми драйвери с дистанционно, но те са сума пари http://amaralighting.com/product/987/am ... izhod.html

Тема "димер ключ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: